Interview Reza: "Laat Standard maar komen"

Melissa Maes
| 39 reacties
Reza: "Laat Standard maar komen"
Foto: © SC

Ondanks dat Sint-Truiden laatste staat in het klassement, wist Reza Ghoochanejhad al acht keer te scoren voor de hekkensluiter. “Oh, dat wist ik zelf niet”, zegt de Nederlandse voetballer van Iranese komaf aan onze redactie.

Reza maakte in juni van dit jaar de overstap van het Nederlandse SC Cambuur naar STVV. “Ik mag zeker niet klagen over mijn verblijf in België. Ik ontmoet hier enkel maar warme mensen en ik vind het hier heel plezant.”

“Hopelijk goede weg ingeslagen”
Dat de aanvaller het hier naar zijn zin heeft valt op aan zijn prestaties. “Ik wist niet dat ik al acht doelpunten heb gemaakt in de competitie”, lacht Reza. “We hebben nu afgelopen weekend voor het eerst gewonnen en de nul kunnen houden.”

“Dat geeft ons veel vertrouwen en daaruit blijkt dat we het wel kunnen. Die overwinning was echt welkom, we hebben er lang op moeten wachten. Hopelijk zijn we nu de goede weg ingeslagen, maar we zijn er nog lang niet.”

“Sint-Truiden heeft een sterke verdediging”

In 2006 maakte Reza zijn debuut in de Nederlandse Eredivisie. Na daar vijf jaar te vertoeven had hij zin in Belgisch voetbal. Is dat geen stap terug? “Ik vind dat je beide competities met elkaar kan vergelijken. In België is het fysiek harder en in Nederland ligt het voetbaltechnisch niveau wat hoger bij de topclubs. Maar dat is voor mij het enige verschil.”

STVV slikt tal van doelpunten, maar Reza vindt de defensie van zijn ploeg toch het sterkst. “Op training kan ik er maar moeilijk voorbij. Maar een naam geven van een moeizaam te passeren verdediger kan ik niet. Tot nu toe is er niemand uitgesprongen.”

“Soms heb ik wel wat minder ruimte om mijn ding te doen, maar dat hangt ook weer af van de tegenstander. Tegen topclubs heb ik daar minder last van, omdat zij vaak zelf offensief zijn ingesteld.”

“Laat Standard maar komen”
Reza heeft van geen enkele ploeg schrik. “Het schijnt dat we op het middenveld en in de aanval sterk zijn. Dus laat Standard zondag maar komen. Mochten we niet geloven in onszelf, dan kunnen we beter thuis blijven.”

De vlotte prater moest zijn studies Rechten even op pauze zetten nu hij bij zijn zuiderburen verblijft. “Maar ik ga ook hier in België naar de les. Ik volg wat talen zoals Frans en Italiaans. Dan heb ik toch nog wat anders te doen dan alleen maar voetballen”, besluit Reza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties