Sergio: "Club geeft het wel weer uit handen"

Sergio: "Club geeft het wel weer uit handen"
Foto: © SC

Elke week laat onze redactie een bekende voetballiefhebber vooruitblikken op de komende speeldag in de Jupiler Pro League. Dit weekend is duizendpoot Sergio Quisquater aan de beurt.

Door Johan Walckiers

Er zijn maar weinig mensen die genoeg hebben aan hun voornaam om zich voor te stellen, maar de sympathieke zanger, presentator, entertainer en showman tout court, Sergio, is daar wel één van. Sergio vertegenwoordigde ons land in 2002 op het Eurovisiesongfestival met het nummer 'Sister', was de mannelijke helft van het duo 'Touch of Joy', presenteerde onder meer Ranking the Stars, Sterren Op Het IJs en de Foute Quiz,... Het is bijna te veel om op te noemen. Tegenwoordig baat hij een café uit in Lommel.

Voetbal is echter ook altijd een leidraad geweest in zijn leven. Hij maakte voor het EK voetbal 2000 dat in België en Nederland gehouden werd het liedje 'Allez, Allez, Allez', wat op dat moment een enorm succes werd. "Voetbal heeft altijd wel deel uitgemaakt van mijn leven", aldus Sergio. "Ik heb zelf tot mijn 35ste gespeeld, maar ik was tot dan toe eigenlijk nooit fanatiek supporter van een bepaalde club."

Dat veranderde echter, maar Sergio was er niet de man naar om al zijn aandacht op één club te richten. "Goh, ik ben pas echt beginnen supporteren toen ik kennis maakte met Eendracht Aalst. Daarna heb ik een tijdje in Leuven gewoond en daar waren veel supportersclubs van Anderlecht. En natuurlijk bouwde ik ook een zekere sympathie op voor Leuven zelf. En nu zit ik in Lommel en Lommel United is ook één van mijn favoriete clubs. Je kan zeggen dat ik passief fanatiek ben. Daarmee wil ik zeggen dat ik het allemaal intensief volg op tv. Naar een stadion ga ik niet meer. Ik heb een hekel aan die drukte (lacht)."

Club Brugge-Racing Genk: X
Ik denk dat het een gelijkspel wordt. Zoals we van Club mogen verwachten dit seizoen zullen ze wel weer op voorsprong komen en het dan weer uit handen geven. Maar volgens mij zijn het ook twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn.

KV Mechelen-Westerlo: 1
Twee ploegen die toch wat in de penarie zitten. KV is bijna verplicht aan zijn supporters om te winnen. En ik heb toch ook wel wat sympathie voor Marc Brys. (lacht)

Zulte Waregem-Cercle: X
Cercle gaat onvermijdelijk eens een dip krijgen, ze gaan punten laten liggen. En thuis vind ik Zulte Waregem niet slecht spelen.

Leuven-Beerschot: X
Goh, het is niet makkelijk deze week. Ik heb het gevoel dat Leuven het niet makkelijk gaat krijgen dit seizoen. Beerschot doet het de laatste tijd toch niet slecht en ze hebben het geluk wat aan hun zijde. Moest Goor meedoen bij de Ratten had ik ze het voordeel gegeven. Maar om een reden die ik niet begrijp is hij er niet bij. Dus zet ik een gelijkspel.

Lokeren-KV Kortrijk: 1
Peter Maes is van Lommel dus krijgt hij het voordeel van mij. Nee, Lokeren moet eens een reeks neerzetten. Kortrijk heeft wel vertrouwen, maar op verplaatsing bakken ze er niet veel van.

Bergen-AA Gent: 2
Ook niet makkelijk. Bergen is echt de revelatie en die Perbet vlamt ze makkelijk binnen. Toch zet ik Gent op winst, want vroeg of laat moet Bergen toch ook een mindere periode krijgen.

Anderlecht-Lierse: 1
Anderlecht kan zich geen twee misstappen na elkaar veroorloven. Die zouden wel eens op revanche kunnen uitzijn.

STVV-Standard: X
Sint-Truiden heeft de negatieve spiraal doorbroken. Ik denk dat ze vol vertrouwen zitten en Standard is ook nog niet top dit seizoen. Wel een goeie ploeg, maar ze springen soms slordig om met de kansen. Zoals Tchité, die trapt maar van alle kanten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties