Interview Vanhaezebrouck: "Beerschot evenwaardig aan mijn kern"

Jim Bogaert
| 53 reacties
Vanhaezebrouck: "Beerschot evenwaardig aan mijn kern"
Foto: © SC

Kortrijk heeft Beerschot AC geloot voor de kwartfinales van de Cofidis Cup. "Niet de beste, maar ook niet de slechtste loting", reageert Kortrijk-coach Hein Vanhaezebrouck.

KV Kortrijk speelt eerst thuis op woensdag 21 december. De return volgt op woensdag 18 januari 2012. Indien de Veekaa doorstoot naar de halve finales komt het uit tegen de winnaar van het duel Bergen - Rupel Boom. In die ronde zou Kortrijk eerst uit moeten spelen.

"Beerschot is niet de beste, maar ook niet de slechtste loting. Het gegeven in de beker is dat je iedereen moet verslaan om in de finale te geraken. Tegen wie je ook uitkomt, je moet er staan. Vanaf de kwartfinales heb je natuurlijk twee kansen om het verschil te maken", klinkt het bij Vanhaezebrouck.

"Beerschot AC is een ploeg die evenwaardig is aan mijn kern. Veel zal afhangen van details en de vorm van de dag. Dat we eerst thuis spelen, hoeft daarom niet meteen een nadeel te zijn. Het zal een dubbeltje op zijn kant worden."

Drukke maanden

"Indien we doorstoten hebben we het geluk dat we opnieuw niet op een topploeg botsen. Als we er van uitgaan dat Bergen zich als eersteklasser dit keer niet laat verrassen door Rupel Boom, dan komen we uit tegen een ploeg van onze waarde. In dat geval moeten we er wel rekening mee houden dat de maanden januari en februari ontzettend druk worden. Dan moet je rekenen op zeker tien matchen die om de drie à vier dagen gespeeld worden, hetgeen voor een club als KV Kortrijk niet evident is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties