Groep A: Kompany en Van Buyten winnen

Melissa Maes
| 5 reacties

In Groep A blijft Bayern München leider. Daniel Van Buyten en zijn ploegmaats wisten met 3-2 te winnen van Napoli. Ook Vincent Kompany won met Manchester City van Villarreal.

Bayern München – Napoli (3-2)
De thuisploeg stond met nog vier minuten op de klok in de eerste helft al 3-0 voor. Drie doelpunten van de voet van Mario Gomez. Federico Fernandez veranderde net voor de rust het scorebord nog in 3-1. Zo scoorde Fernandez meteen bij zijn Europees debuut.

Met nog twintig minuten te spelen kwamen de bezoekers nog met tien man te staan. Juan Zuniga pakte in geen tijd twee gele kaarten en mocht gaan douchen. Niet veel later kreeg ook Holger Badstuber zijn tweede geel. Met nog iets meer dan tien minuten te spelen werd het duel nog heel spannend.

Fernandez wist zijn tweede doelpunt van de avond voorbij Manuel Neuer te koppen. Toch gaat Bayern München met de drie punten lopen en blijft het leider. Napoli zakt weg naar de derde plek.

Villarreal – Manchester City (0-3)
Vincent Kompany
zag ploegmaat Yaya Touré na een halfuur de score openen. Net voor rust wist Mario Balotelli ook nog een strafschop om te zetten.

In de tweede periode was het even wachten op nog meer doelpunten, maar die kwam er twintig minuten voor tijd toch. Touré wist zijn tweede van de avond in de netten te werken.

Manchester City neemt de tweede plaats over van Napoli. Het verschil met leider Bayern München is drie punten. Villarreal blijft laatste met nul punten.