Verkempinck: "Getraind op de balans in het elftal"

Jim Bogaert
| 4 reacties
Verkempinck: "Getraind op de balans in het elftal"
Foto: © SC

Rudi Verkempick heeft gisteren zijn eerste training als hoofdtrainer ad interim afgewerkt. De opvolger van Peter Balette trainde achter gesloten deuren op het houden van de balans in het elftal. "Maar met Koster trainden we ook op dit soort zaken", aldus Verkempinck.

Verkempinck moet Club Brugge leiden tot de West-Vlaamse club een nieuwe topcoach gevonden heeft. Eerste opdracht wordt de moeilijke Europa League-verplaatsing naar Birmingham. "Wordt inderdaad niet gemakkelijk, maar ik sta er niet alleen voor. Bovendien heb ik twintig jaar ervaring en is deze situatie niet nieuw voor mij", verwijst Verkempinck naar het seizoen 1996/1997 waarin hij bij Cercle van Tipuric overnam, maar toch degradeerde. 

"We hebben getraind op het zetten van druk, de balans in het elftal en de restverdediging", lichtte de ex-assistent van Leekens bij Kortrijk en Al Hilal toe in Het Nieuwsblad. "Dat betekent dat er bij een aanval voldoende mensen overblijven en nadenken over: wat als we de bal verliezen?" Iets wat volgens Verkempinck niet gebeurde tegen Genk. "We moeten vermijden dat we zoals tegen Genk na één laterale pass met drie verdedigers tegen vier aanvallers staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties