Hofmans staat pers te woord op de Bosuil

Dirk Pieters
| 45 reacties
Hofmans staat pers te woord op de Bosuil
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Bij Antwerp riep men donderdagmiddag heel wat mensen bij elkaar. Na de eerste honderd dagen van Gunther Hofmans op de Bosuil, kregen zij de kans om het nieuwe bestuur van de Great Old beter te leren kennen.

In een aangename en gezellige sfeer kregen Gunther Hofmans en Paul Heylen heel wat vragen te verwerken. Ook onze redactie was van de partij en kreeg de mogelijkheid om enkele vragen af te vuren.

Welke verwezenlijkingen vonden er al plaats op de eerste honderd dagen op de club?

"We zijn tot een akkoord gekomen met de grootste schuldeisers. Wij zijn ondertussen ook verlost van deurwaarders die wekelijks aan de deur stonden. Toch is het allemaal nog geen rozengeur en maneschijn. Dit kan enkel maar beter worden in de toekomst. Ook aan het stadion vonden er al enkele herstellingen plaats. Het atrium kreeg een likje verf, het tennisgebouw zijn we aan het renoveren. De ondergrondse parking komt ook opnieuw tot leven. Het zijn allemaal misschien maar kleine zaken, maar deze waren allemaal zeer dringend nodig."

Is de deal met Belgacom een gouden zaak voor Antwerp? 

"Dit is zeer positief voor de club. We komen veel meer op televisie en we hopen op die manier ook meer mensen naar het stadion te lokken. Wedstrijden op tv geven wil niet zeggen dat mensen gaan thuisblijven. We moeten mensen warm maken om in het stadion te komen zien. Het enige nadeel is dat de wedstrijden mogelijk niet meer op zaterdag zullen zijn. Voorlopig misschien nog wel, maar we bekijken hoe we dit kunnen oplossen naar de toekomst toe." 

Hoe verloopt de samenwerking met het oude bestuur?

"Natuurlijk is dit niet altijd even gemakkelijk. Iedereen heeft zijn eigen karakter. De laatste maanden gaat het al heel wat beter. Ook Eddy Wauters ziet dat het momenteel vlot begint te draaien en iedereen kan stilaan zijn plaats vinden in de nieuwe structuur van de club."

Welke zaken zouden eigenlijk nog beter kunnen?

" Vooral sportief hadden we iets meer gehoopt. Dat zou zeker beter kunnen, maar het financiële blijft momenteel prioriteit. We hebben dat onze supporters ook laten weten. Vanaf het financiële definitief onder controle is, kunnen we verder bouwen aan de club." 

Wat is de ambitie van de club op korte termijn?

"We moeten de trein zo snel mogelijk op de rails krijgen. Sportief moeten de resultaten beter en we zoeken op naar oplossingen. De contacten met Manchester United en Lyon werden aangescherpt en dat is ook heel belangrijk. Binnen drie jaar naar eerste is nog steeds de grootste ambitie. Als we dit jaar eindronde spelen en financieel gezond worden dan mogen we spreken van een superseizoen."

De merchandising op de club is momenteel zeer pover te noemen. Komt daar ook verandering in?

"Op 14 november hebben we een afspraak bij Jartazi om dit alles te bespreken. Ook hier willen we zo snel mogelijk verandering in brengen." 

"Is het sportieve ook niet enorm belangrijk op Antwerp? 

"Natuurlijk is dit belangrijk, maar alles hebben we niet in de hand. De bal moet ook eens goed rollen en als dat niet lukt komt er ook een vertrouwenscrisis en dat moet zo snel mogelijk verdwijnen. Over een maand zullen we evalueren en dan zien we of we nog een extra inspanning moeten doen. De samenwerking met Manchester United en Lyon kan wel eens heel belangrijk worden."

Wat is het verschil tussen Antwerp en Beerschot? 

"Het is moeilijk te zeggen, maar het enthousiasme van de supporters is veel groter. De supportersaantallen zijn misschien wel uniek als je ziet wat we thuis soms hebben voor thuiswedstrijden en op verplaatsingen. Voor de rest zijn er weinig verschillen tussen beide clubs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties