Toppers en floppers: Speeldag 15

Dirk Pieters
| 23 reacties
Toppers en floppers: Speeldag 15
Foto: © SC

Speeldag vijftien zit er weer op. Dit weekend viel er heel wat te beleven in de hoogste klasse. Onze redactie ging op zoek naar de toppers en floppers van deze speeldag.

Bart Goor: De nieuwkomer van Westerlo mag spreken van een super debuut bij zijn nieuwe club. Twee assists en een overwinning is al knap op zich, maar vooral de negentig minuten blijven lopen en werken was knap om zien. Van het missen van wedstrijdritme was niets te zien. Met zijn ervaring nam hij de hele ploeg op sleeptouw en hielp hij de ploeg van trainer Jan Ceulemans aan een belangrijke overwinning.   

Tom De Sutter: Wie had de aanvaller van Anderlecht in deze rubriek nog verwacht dit seizoen? De Sutter deed eindelijk nog eens de netten trillen en dat deed hem duidelijk deugd. Na de raad van Jovanovic over hoe je een bal in doel moet koppen, maakte hij even later de winnende treffer voor paars-wit. Invallen en op korte tijd twee treffers maken is een geschenk voor elke bankzitter.

William Owusu: Westerlo heeft toch nog aanvallers die kunnen scoren. Zowel Owusu als Liliu zorgden samen voor de doelpunten tegen Bergen. Owusu liet een uitstekende indruk in de spits. De aanvaller die Westerlo maar al te goed kan gebruiken. Jan Ceulemans kan alleen maar een kaarsje branden in de hoop dat hij nu weer niet opnieuw zal uitvallen met een blessure.

Floppers  

Silvio Proto: De doelman van Anderlecht is aan een uitstekend seizoen bezig, maar wat de goalie die weekend bezielde was niet te begrijpen. Zijn blunder was er één die nog lange tijd op het internet zal rond gaan, maar dat kan de beste doelman wel eens overkomen. De reacties van de doelman waren dan weer wel beneden alle peil. Een beetje meeleven als doelman moet zeker kunnen, maar je meer bezig houden met het 'treiteren' van iedereen dan met de match bezig zijn is niet toelaatbaar. Ook na de wedstrijd zorgde Proto nog voor problemen in de spelerstunnel.

Sammy Bossut: Drie goalen rond je oren krijgen tegen Anderlecht is al meerdere doelmannen overkomen, maar we zijn er zeker van dat het zover niet had moeten komen. Als de goalie van Zulte Waregem niet zo zwaar in de fout had gegaan bij de eerste treffer, dan had in negen op de tien gevallen Zulte Waregem de drie punten thuis gehouden. Een heel dure fout die ook de coach van Zulte Waregem geen deugd zal doen.    

Dennis Van Wijk: De roep van trainer Dennis Van Wijk om meer Waalse scheidsrechters te krijgen voor de wedstrijden van Bergen is onnodig. Scheidsechter Joeri Van de Velde floot helemaal geen slechte wedstrijd en is zeker niet de grote schuldige van de nederlaag. Soms kunnen we de frustraties begrijpen over verkeerde beslissingen die een hele wedstrijd doen kantelen, maar dat was dit weekend zeker niet het geval in het Kuipje. Ook de wedstrijd van 17 december, Zulte Waregem – Bergen, die onder leiding zal staan van Frank De Bleeckere valt nu al niet in goede aarde bij de coach. "Waarom altijd Vlaamse scheidsrechters", aldus de coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties