Analyse Heenronde telt 45 rode kaarten

Melissa Maes
| 4 reacties
Heenronde telt 45 rode kaarten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De heenronde van de reguliere competitie is afgewerkt. Onze redactie analyseerde de eerste vijftien speeldagen en kwam tot enkele bijzondere conclusies. Zo werden maar liefst 539 kaarten uitgedeeld, waarvan 45 de rode kleur hadden.

Na vier speeldagen hadden al vijftien spelers een rode kaart tegen de neus gedrukt gekregen. Onze redactie ging eens een oor te luisteren leggen bij enkele Belgische scheidsrechters.

Sam Loeman laat weten dat de refs sportief gedrag verlangen van de spelers. “Het Centraal Scheidsrechterscomité (CSC) hamert er ook op dat het voetbal zo clean mogelijk wordt. Vliegende tackles en brutaliteiten bestraffen we meteen met rood.”

Serge Gumienny weet dat te beamen. “De instructies van het CSC zijn klaar en duidelijk. Iedereen volgt die goed op. De clubs hebben die richtlijnen ook ontvangen, dus ook zij kennen de instructies die we naleven.”

'Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen'
In de Jupiler Pro League kregen trouwens drie spelers het rood karton twee keer voorgeschoteld: Benji De Ceulaer (Lokeren), Valery Nahayo (AA Gent) en Mustapha Oussalah (KV Kortrijk).

Die laatste pakte afgelopen weekend nog een rode kaart. Oussalah liep een Beerschot-speler onderuit, waarna ref Gunter Boelen floot, maar toch liep hij nog verder en duwde hij ook Gary Kagelmacher omver. Er is dus nog werk aan de winkel voor iedereen goed beseft dat brutaliteiten niet thuishoren op een voetbalveld.

Arbiters vestigen record
Op de zesde speeldag vestigden de scheidsrechters een nieuw record: 52 gele kaarten in acht wedstrijden. Die prestatie verbreekt het vorige record met het kleinste verschil.

De laatste keer dat er 51 kaarten werden uitgedeeld, dateert uit de tijd dat er nog achttien eersteklassers waren en dus wekelijks negen wedstrijden op het programma stonden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties