Appelterre pakt de volle buit bij Rapide Lebbeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Appelterre pakt de volle buit bij Rapide Lebbeke
Foto: © SC

De trainerswissel bij Rapide heeft niet voor het gewenste schokeffect kunnen zorgen. Zelfs tegen 10 man en met kansen van op de stip lukte het niet om de dubbele voorsprong van Appelterre-Eichem ongedaan te maken.

Met 2 ploegen die duidelijk niet in hun beste vorm verkeren duurde het bijna een kwartier vooraleer de eerste kansjes zich aandienden. Michael Mannaerts devieerde een voorzet van Lendert Putteman op een verdedigend been (12’). Aan de overzijde kapte Kevin Sonck zich gemakkelijk vrij maar besloot naast (17’). Een schot in de draai van Putteman ging ook naast (21’). De bezoekers gingen te vroeg aan het juichen toen Kenny Witpas door de verdediging slalomde want zijn knal vloog via de onderkant van de lat terug in het veld (25’). Sonck zette een snelle counter op, bediende Bjorn Meuleman en die schoof door naar Witpas en nu was het wel raak (32’). Rapide reageerde met een kopbal van Pieter Van den Abbeele rakelings over na een vrije trap van Peter De Pauw (39’). Op slag van rust kreeg de thuisploeg een tweede koude douche toen Yannick Bicqué een vrijschop van Gary Kulkens niet kon klemmen en Youssef Ben Issam ongehinderd kon binnenduwen.

Aan de rust wisselde trainer Raf Van Overstraeten twee spelers en dat loonde direct. Maarten Cooreman rolde de bezoekende verdediging op en bood Tim Vierbergen een doelpunt op een schoteltje (46’). Rapide nam de match in handen en Appelterre moest achteruit. Toen Joost Goubert in de fout ging op Cooreman legde de sterk leidende Bram De Clercq de bal op de stip. Tot ontstentenis van het thuispubliek trapte Putteman de penalty te onzuiver op het been van Dieter Malfait (61’). Een vrije trap van Jan Wauters ging via een verdedigend been rakelings naast en Meuleman mikte nipt over (71’). Bij een geharrewar voor doel ging Ben Issam in de fout en mocht gaan douchen. Opnieuw strafschop maar Malfliet ranselde het schot van Glenn Renders uit de benedenhoek (74’). Even later was de bezoekende goalie bijna verrast op een poging van Putteman en op een inzenden van Renders moest hij met de vuist tussenkomen (81’). Van den Abbeele kopte een voorzet naast (86’). In blessuretijd kreeg Cooreman een mooie kans om een gelijkspel uit de brand te slepen maar zijn schot werd nog in extremis afgeblokt.

Rapide Lebbeke trekt volgende zondag naar Kruibeke en Appelterre is dan gastheer in de derby tegen Bambrugge.

Rapide Lebbeke: Bicqué, Scheerlinckx, De Visscher, Wauters, Van Driessche, Putteman, De Pauw (46’ Vierbergen), Mannaerts, Renders, Verhaegen (46’ Cooreman), Van den Abbeele.

Eendracht Appelterre-Eichem: Malfait, Ben Youssef, Perreman, Moulart, Sonck (75’ Hooge), Kulkens, Goubert, Sanchez, Meuleman, Witpas (81’ Dahraoui), Vandenberghe

Doelpunten:32’ Witpas 0-1; 43’ Ben Youssef 0-2; 46’ Vierbergen 1-2

Kaarten: Geel: 67’ Perreman, 73’ Moulart, 79’ Hooge Rood: 74’ Ben Youssef (2x geel)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties