Daum: "Wat nu telt zijn resultaten"

Fabian Morren
| 20 reacties
Daum: "Wat nu telt zijn resultaten"
Foto: © SC

Na de mirakelzege in Maribor had Club niet zo veel tijd om te genieten. Vanavond staat al het duel met Westerlo op het menu.

Daum zag woensdag positieve punten. "Er werd gezegd dat dit een ploeg is om met één spits te spelen, wel, ik heb gezien dat we het ook met twee zuivere spitsen kunnen. Dat is goed", zegt de Duitse coach op de website van de club.

"Ik heb dus opties. Al kan ik daar niet mee experimenteren zoals in een voorbereiding. Wat nu telt zijn resultaten. Ik wil winnen. Flexibiliteit en goed spel vloeien daar uit voort."

De zeges van de Belgische clubs in Europa zijn ook goed voor de Europese coëfficiënt. Dat beseft ook Daum. "En dat is niet omdat we geschenken hebben gekregen van onze tegenstanders", zegt de Duitse trainer.

"Alle teams hebben gewoon goed gespeeld. Daaraan merk je ook de kleine opwaarste spiraal die het Belgische voetbal maakt. Ik hoop dat de nationale ploeg dit straks ook oppikt. Of het Belgische voetbal zichzelf wat onderschat, kan ik nog niet zeggen. Maar dit is wel een resultaat waar je kan op bouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties