Interview Sollied: "Ik hou van clubs met goede thuisreputatie"

Melissa Maes
| 11 reacties
Sollied: "Ik hou van clubs met goede thuisreputatie"
Foto: © SC

Trond Sollied zag deze week hoe de tegenstander van zondag met 2-0 ging winnen van Hannover 96. "Standard heeft zondag het voordeel, omdat ze meer wedstrijden spelen dan AA Gent."

“Standard heeft goed gespeeld en ze verdienden de overwinning. Dat alle Belgische clubs Europees wonnen, toont aan dat het Belgisch voetbal niet zo slecht is. Die resultaten zijn geen toeval”, merkt Trond Sollied op.

Is het geen voordeel voor AA Gent dat de Rouches een extra match in de benen hebben? “Als je het mij vraagt, ik zou graag in de plaats van Standard Europees spelen. Als ik moet kiezen tussen trainen of een wedstrijd spelen, geef me dan maar het laatste.”

“Eigenlijk heeft Standard het voordeel zondag, omdat ze meer wedstrijden spelen dan ons. Daarnaast beschikken zij ook over enkele sterke aanvallers en ook hun bank is niet slecht.” De club uit Luik heeft dan ook nog eens een ongeschonden thuisreputatie.

“Ik hou van clubs met een goede thuisreputatie”, glundert Sollied. Ook KV Kortrijk was thuis ongeslagen, maar AA Gent ging er toch winnen met 0-4. “Hoe langer zo’n reeks duurt, hoe dichter zo’n ploeg bij zijn eerste nederlaag staat.”

Sollied vreest dus de sterke punten van Standard niet en kijkt er zelfs naar uit om af te zakken naar Sclessin. “Ik hou van de sfeer in het stadion. Standard is een van de Belgische ploegen waar ik het liefst tegen speel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties