Interview Taravel: "Rond nieuwjaar altijd transfergeruchten"

Tomas Taecke
| 2 reacties
Taravel: "Rond nieuwjaar altijd transfergeruchten"
Foto: © SC

Jérémy Taravel zoekt dit jaar samen met Lokeren naar de vorm die de Wase club vorig seizoen in Play-off 1 bracht. Zaterdag zet de Fransman de terugronde in op het veld van zijn geplaagde ex-club Zulte Waregem. Dat Standard mogelijk interesse in hem toont, vindt de verdediger niet zo

Begin 2009 arriveerde de 24-jarige Jérémy Taravel aan de Gaverbeek. Na anderhalf jaar Essevee verhuisde het jeugdproduct van Lille naar Lokeren, waar hij vandaag deel uitmaakt van de centrumverdediging. Onze redactie sprak met de imposante Fransman die zaterdag enkele gewezen collega's in de ogen kijkt.

Ken je nog veel mensen bij Zulte Waregem?
"Zeker en vast, zelfs enkele goede vrienden spelen er nog. Teddy Chevalier en Habibou zijn echte kameraden. Daarnaast ken ik ook iedereen die al een tijdje op de club aanwezig is. Het blijft altijd wel speciaal maar vooral ook leuk om tegen je ex-club te spelen".

Een klinkende uitoverwinning kan Lokeren wel eens gebruiken…
"Het gaat inderdaad niet al te best, zeker in vergelijking met vorig seizoen. Maar Lokeren is nu eenmaal niet Anderlecht of Standard. Wij kunnen wel eens pieken maar aan de top blijven is niet zo vanzelfsprekend. Het moet allemaal een beetje groeien".

Hebben jullie tegenstanders het spelletje van Peter Maes en Lokeren ondertussen door?
"Dat heeft er veel mee te maken. Aan de spelerskern is er weinig veranderd, we hebben ook nog steeds dezelfde coach. Als Lokeren vroeger over de vloer kwam, dacht ploegen dat het allemaal vanzelf ging gaan. Na vorig seizoen zijn de tegenstanders meer op hun hoede, vooral thuis op Daknam".

Maakt Lokeren nog kans op PO1?
"Natuurlijk wel. We moeten er gewoon in slagen om een reeks neer te zetten. Dat kan enkel en alleen als het spel beter wordt. We moeten ons concentreren op onze taken en dan volgen de resultaten wel automatisch".

In de Waalse pers werd je recent aan Standard gelinkt. Zal je binnenkort Daknam voor Sclessin ruilen?
"Voor nieuwjaar duiken er altijd veel berichten op. Ik hou me er niet echt mee bezig. Meestal zijn dat geruchten of is de interesse niet zo concreet. Mijn manager ontfermt zich over die zaken, ik probeer mij vooral op Lokeren te focussen. Ik ben er bij gebaat dat het hier snel beter gaat dus concentreer ik me enkel en alleen op mijn huidige club. Als de interesse van de Luikenaars echt concreet is dan hoor ik het wel".

Ga je ooit nog in de Franse Ligue 1 aan de slag?
"Dat hoop ik wel. Het zou leuk zijn om terug in eigen land te gaan voetballen, hoewel ik het in België enorm naar mijn zin heb. Mijn manager heeft veel goede contacten in Frankrijk, maar zoals ik eerder zei richt ik me op dit moment enkel op Lokeren".

Lille is ondertussen uitgegroeid tot een heuse topclub. Volg je je oude club nog?
"Wat betreft het Franse voetbal volg ik alles. Ik ben geboren in Parijs en PSG is bijgevolg mijn favoriete club. De club uit de hoofdstad, mooi stadion, PSG is echt mijn club. Maar ook Lille heeft een plaats in mijn hart veroverd. Het is ten slotte de ploeg waar ik mijn eerste profcontract ondertekende en een hele leuke periode beleefde".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties