"Zes clubs, vier promoties: dát is mijn visitekaartje"

Fabian Morren
| 25 reacties
"Zes clubs, vier promoties: dát is mijn visitekaartje"
Foto: © SC

Er waren wat vragen bij de aanstelling van Jose Riga als coach van Standard. Intussen zijn de Rouches op dreef en is de kritiek op Riga plots ver te zoeken.

Het is niet eens zo lang geleden dat de Standard-fans nog om het ontlsag van Riga vroegen. De trainer werd in 2003 assistent van Dominique D'Onofrio bij Standard. "Ik ben Preud'homme dankbaar dat hij mij contacteerde. Na Hannover heeft Michel mij een berichtje met gelukwensen gestuurd. Die twee jaar Standard als T2 zijn zeer verrijkend geweest", zegt Riga in HLN.

"Het was de moeilijkste kleedkamer die ik tot nu toe heb meegemaakt. Runje, Drago (Dragutinovic, red.), Leonard, Rapaic, Conceiçao: zware kost. De samenwerking met Dominique verliep prima. Jammer genoeg grepen we naast Europees voetbal in de testmatchen tegen Genk."

Riga bood zichzelf niet aan bij Standard afgelopen zomer. "Ik verkoop mij niet. Ik heb nog nooit zelf mijn diensten aangeboden. Wat betekent een cv? Van een trainer die al een dozijn clubs heeft gecoacht, wordt aangenomen dat hij ervaring heeft. Volgens mij gaat het niet om de ervaring maar om de resultaten. Zes clubs, vier promoties: dát is mijn visitekaartje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties