Interview Been: "We moeten samen uit dit dal kruipen"

Robby Morren
Robby Morren
| 24 reacties
Been: "We moeten samen uit dit dal kruipen"
Foto: © SC

Racing Genk zit momenteel in een dalletje, zo geeft ook trainer Mario Been toe. Het recept om hieruit te geraken is zo snel mogelijk een overwinning boeken maar dan moet de bal wel eens tegen de netten gaan.

Robby Morren in Genk

"Tegen AA Gent hebben we een goede eerste helft gespeeld maar we scoorden niet. Tegen Beerschot begonnen we ook goed, daar hebben we veel kansen gecreëerd maar opnieuw scoorden we niet. De spelers willen wel maar op de één of andere manier lukt het niet en als je dan tegen een nederlaag oploopt kan het wel eens in de kopjes van de spelers gaan werken. De teleurstelling wordt dan steeds groter."

"Je hebt het vaak dat je elkaar verwijten gaat maken en het is heel belangrijk dat we dat niet doen en dat we dicht bij elkaar blijven. Het is enkel door keihard te werken dat je hieruit kan komen. Bezig zijn met een groepsproces is op dit moment misschien wel de belangrijkste taak van een coach. We moeten met elkaar uit dit dal kruipen en daar hebben we de kwaliteiten voor."

"Als we eens zouden winnen met dramatisch voetbal, zou ik het niet erg vinden."
Mario Been

Scoren is op dit moment het grote probleem voor Genk. "Ik zou niet weten wat ik tegen mijn spitsen nog meer moet zeggen. We werken regelmatig op afwerken op doel maar de spelers moeten op het juiste moment de juiste keuze maken. Op dit moment is het allemaal net niet maar wel positief is dat we de kansen nog creëren."

Nood aan overwinning
Genk heeft dringend nood aan een overwinning om het vertrouwen op te krikken. "Als we een wedstrijd kunnen winnen, dan slaat dit weer om dus moeten we op zoek naar die overwinning. Ik wil dat liefst doen met goed voetbal maar als we nu toch een partij zouden winnen met dramatisch voetbal, zou ik het ook niet erg vinden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties