Interview Custovic: "Op de flank is niet echt mijn ding"

Custovic: "Op de flank is niet echt mijn ding"
Foto: © SC

Beerschot moet zaterdag naar AA Gent. Bij de Ratten loopt er nog één iemand rond die heel mooie herinneringen overhoudt aan zijn periode bij de Buffalo's. Maar voor Adnan Custovic kan er niets tippen aan zijn periode bij Moeskroen.

Adnan, een wedstrijd tegen Gent, is dat nog steeds speciaal voor jou?
Ja en nee, het is speciaal omdat ik er ooit speelde, maar meer ook niet. Ik ken er nog een aantal spelers en daar heb ik soms ook contact mee.

Toch hou je mooie herinneringen over aan je tijd in Gent?
Natuurlijk, het was één van de mooiste periodes uit mijn carrière. Vooral sportief liep het als een trein. We werden tweede onder Preud'homme en pakten de Beker van België. Het was een schitterende tijd waar ik nu nog soms aan terugdenk.

Momenteel is het iets moeilijker voor jou omdat je schippert tussen bank en veld.
Het is heel zwaar eigenlijk. Als voetballer wil je altijd op dat veld staan, maar de trainer moet zijn keuzes maken. Ik kan er momenteel niets anders aan doen dan hard werken op training en hopen dat mijn kans zal komen. En die zal wel komen, want we spelen ook nog in de Beker mee.

Bij Beerschot moet je depaneren op de flank terwijl je eigenlijk een rasechte centrumspits bent.
Ik probeer het te compenseren met mijn ervaring, maar eigenlijk is het inderdaad helemaal mijn plaats niet. Op de vleugel moet je dribbelen, je man op snelheid voorbij gaan en voorzetten geven, wat allemaal niet echt mijn specialiteit is. Ik ben een doelpuntenmaker, op de flank is niet echt mijn ding. In het verleden heb ik toch veel goals gescoord?

Vooral bij Moeskroen scoorde je met de ogen dicht.
Moeskroen was de mooiste tijd van mijn carrière. Wat een atmosfeer er daar hing en hoe makkelijk ik in die ploeg paste. Ik scoorde veel goals en we speelden goed. Het heeft me echt pijn gedaan toen ze failliet gingen.

Dat doet er ons aan denken. Jij zit al bijna zeven jaar in België.
Het is mijn tweede thuis geworden hé. (lacht) Ik heb mijn huis in Moeskroen gebouwd en ik denk dat we hier ook na mijn carrière wel zullen blijven. Al weet je nooit. Mijn vrouw is Frans en dus verhuizen we mogelijk nog. Maar we wonen hier ook niet ver van de grens. Ik ben van het land in ieder geval gaan houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties