"BeNe-liga is momenteel geen thema"

Melissa Maes
| 51 reacties
"BeNe-liga is momenteel geen thema"
Foto: © SC

Voorlopig is er geen sprake van een BeNe-liga. Dat benadrukt de directeur van de Eredivisie CV Alex Tielbeke. “Dat is momenteel geen thema en het staat ook niet op de agenda.” Roland Duchâtelet ziet het idee anders wel zitten.

Jaren geleden liet Alex Tielbeke al een onderzoek uitvoeren. “Daaruit bleek dat de Nederlandse voetballiefhebber hiervoor niet warmloopt. We hebben het idee indertijd op allerlei facetten getest en toen kwam er geen heel positief beeld uit”, aldus Tielbeke in AD.

Standard-voorzitter Roland Duchâtelet is nochtans te vinden voor dat idee. "Momenteel liggen de tv-gelden in België veel hoger dan in Nederland en komen er tal van Nederlandse clubs in de problemen. Daar waar er destijds weinig interesse was van onze noorderburen, ligt de situatie nu wel anders."

"We moeten er nu werk van maken, samen met onze Nederlandse vrienden. Zij zijn meer tot een gesprek bereid, het is dus echt wel denkbaar dat we nu wel naar een deal kunnen gaan. Kijk naar de vrouwen. Zij starten wel met een BeNe-liga.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties