Dom: "Derby tegen Aalst blijft iets speciaal"

Dirk Pieters
| 0 reacties
Dom: "Derby tegen Aalst blijft iets speciaal"
Foto: © SC

Dit weekend kunnen Dender EH en Aalst opnieuw een derby uitvechten. Het is al weer vier jaar geleden dat beide clubs nog tegen speelden, maar nu is het weer zover.

Het is ondertussen alweer vier seizoenen geleden dat Aalst het nog eens opnam tegen Dender EH. De neo-tweedeklasser kon nog nooit iets rapen tegen de fusieploeg. Bij Dender heeft men vertrouwen, maar beseft men dat het niet simpel zal worden. 

"Ik verwacht een fel beladen wedstrijd met twee, in principe, aanvallend en voetballend ingestelde ploegen. Wij moeten het meer hebben van het frisse, jonge combinatiespel terwijl Aalst meer kan teren op hun ervaring. Aalst lijkt mij ook gezien het klassement favoriet voor de wedstrijd maar een derby is natuurlijk altijd iets speciaal. De resultaten uit het verleden zijn wel in ons voordeel", aldus Joren Dom aan onze redactie.

Dat de derby leeft in de Denderstreek is duidelijk. Er komt sowieso veel volk zien en ik hoef niemand te vertellen dat alle protagonisten bijzonder gemotiveerd aan de aftrap zullen verschijnen. Wat er ook allemaal al gezegd en geschreven werd over deze wedstrijd, we moeten vooral genieten van zo'n wedstrijden."

Voor aanvang van de competitie werden er misschien wat onrealistische verwachtingen opgesteld over onze positie in het klassement, maar echt tevreden kunnen we vooralsnog niet helemaal zijn. We staan een beetje onder onze waarde gerangschikt. We moeten geduldig zijn. We hebben een heel nieuwe ploeg, dus ik ben ervan overtuigd dat het beste van dit Dender nog moet komen. We hebben al vaak laten zien dat we knap combinatievoetbal op de mat kunnen leggen. Hopelijk kunnen we dat tegen Aalst opnieuw doen met een overwinning tot gevolg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties