Interview Beerschot met halve B-ploeg: "Spelers hadden rust nodig"

Fabian Morren
| 77 reacties
Beerschot met halve B-ploeg: "Spelers hadden rust nodig"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Veel gefronste wenkbrauwen zaterdagavond in het Kuipje toen de ploegopstelling van Beerschot bekend werd gemaakt. Geen MacDonald, geen Losada, geen Sidibé. Jacky Mathijssen wijzigde zijn opstelling op liefst vijf plaatsen.

Fabian Morren in Westerlo

Na twee zeges op rij (tegen Genk en AA Gent) was die ingreep toch wat vreemd. Bovendien speelde Beerschot ook nog in een gewijzigd systeem. Losada en MacDonald werden pas in de slotfase van de bank gehaald. Toen was het Antwerpse kalf al verdronken. Beerschot verloor bij Westerlo met 3-1.

“Als ik spelers opstel die niet op het veld horen, moet je me dat zo snel mogelijk laten weten”, reageerde Mathijssen. “Voor het eerst kreeg ik signalen van de medische staf dat sommige spelers rust nodig hebben en snakken naar de winterstop.”

“De nieuwe spelers speelden op hun goede positie. Als ik in die omstandigheden geen nieuwe spelers kan brengen, doe ik mijn job als coach toch niet goed.”

Niet alle spelers waren even gelukkig met de beslissing om het team op vijf plaatsen te wijzigen. Hernan Losada was zichtbaar boos: “No comment”, brieste hij. Sherjill MacDonald tilde er iets minder zwaar aan. “Het is de keuze van de trainer, maar ik zie het probleem niet.”

Dat niet iedereen die mening deelde van MacDonald, was duidelijk. Beerschot  kan wel snel reageren, want woensdag staat al de bekerwedstrijd tegen Kortrijk op het menu.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties