Mathijssen: "Doodnormale zaak wordt item"

Tomas Taecke
| 63 reacties
Mathijssen: "Doodnormale zaak wordt item"
Foto: © SC

Jacky Mathijssen blikte dinsdag op de persconferentie op het Kiel vooruit op het bekertreffen met Kortrijk. Noodgedwongen kwam de Beerschot-coach ook even terug op de veelbesproken nederlaag in Westerlo.

"Ik herhaal nog maar eens dat ik uit voorzorg enkele basisspelers uit mijn elftal heb gelaten", keerde Mathijssen nog even terug naar de wedstrijd tegen de Kempenaars. "Sommige spelers zouden mits negentig minuten in Westel de aftrap van het bekerduel niet gehaald hebben. Losada kreeg in Gent enkele serieuze schoppen die hij in Westerlo opnieuw ging krijgen, anderen hadden dan weer een inspuiting nodig om te kunnen spelen. Ik blijf erbij dat ik de juiste beslissing heb genomen".

Mathijssen wil de geruchten en speculaties de kop indrukken en richt zijn pijlen op het eerste luik van de kwartfinale van de Beker in en tegen Kortrijk.

"Op de laatste training was er opnieuw veel plezier, maar ook beleving en concentratie. Mijn ploeg is klaar voor de wedstrijd, de gezichten stralen niet langer teleurstelling uit. Je voelt dat de beker leeft. Kortrijk is vooral thuis een zeer sterke ploeg, dat bewijst ook de rangschikking waar ze hoger genoteerd staan dan Beerschot. Er zijn waarschuwingen genoeg waardoor we dit duel zeer serieus moeten nemen".

"De beker is iets speciaals", ging Mathijssen verder. "Zolang je er in zit moet je er een punt van maken. Eens je uitgeschakeld bent, kijk je verder en is het geen item meer. We zijn nog met acht ploegen, dus hebben we 12,5% kans om te winnen".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties