Franky Dury wil er meteen invliegen

Thomas De Block
| 4 reacties
Franky Dury wil er meteen invliegen
Foto: © SC

Sinds kort is Franky Dury terug beland bij zijn eerste liefde Zulte Waregem. De 54-jarige Dury wil zich echter niet wagen aan een inloopperiode. Hij eist dan ook meteen opperste gedrevenheid: “'Het team moet zijn identiteit terugvinden.”

Na passages bij AA Gent en de Belgische voetbalbond wil Franky Dury Zulte Waregem terug op de rails zetten. Een eerste stap richting wederopstanding kan gezet worden in het Spaanse Marbella, waar Zulte Waregem op stage is.

Dury wil van deze gelegenheid gebruik maken om zijn visie over te brengen op de spelersgroep: "Op stage zal ik veel praten met de spelers."

"Maar daar zal het niet bij stoppen. Er moet verdorie gewerkt worden. Zowel op tactisch, fysiek als mentaal vlak. Ik heb nu een week tijd om mijn accenten te leggen", aldus Franky Dury in HNB.

Eén van de nieuwe accenten onder Dury is de terugkeer van Habib Habibou en Moussa Maazou naar de A-kern. Dury verdedigt deze beslissing:

"Ik ben verantwoordelijk voor de prestaties van mijn team, en in functie daarvan heb ik deze keuze gemaakt. Habibou en Maazou hebben gewoon zekere kwaliteiten, daarom heb ik hen er weer bij gehaald."

"Als je ziet dat Habibou vorig jaar bijna vijftien doelpunten maakte, maar nu niet eens in de ploeg stond, dan kan ik alleen maar vaststellen dat er iets is misgelopen. Wat dat exact is, weet ik niet. Maar deze week zal daar klaarheid over brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties