Analyse Club Brugge: Dringend beter gaan spelen

Fabian Morren
| 144 reacties
Club Brugge: Dringend beter gaan spelen
Foto: © SC

Onze redactie analyseert tussen 28 december en 6 januari iedere de clubs uit eerste klasse. We beginnen bij onze nummer zestien en eindigen bij de club waarvan wij denken dat als eerste eindigt. Geert De Vlieger is hierbij onze vaste analist.

Door Tomas Taecke

Verwachtingen:
Club
 was bijzonder actief in het tussenseizoen in de hoop de magere jaren eindelijk achter zich te kunnen laten. Een tiental spelers werden ingelijfd in de hoop een elftal te smeden dat een gooi naar het kampioenschap kan doen. Vooral van Vazquez en Refaelov werd veel verwacht, terwijl Stenman, Hogli en Almeback achterin de boel moesten solideren. Met onder andere linietrainers en een personal performance center wilde blauw-zwart niets aan het toeval overlaten en alles in het werk stellen om opnieuw de absolute topclub van weleer te worden. 

Hoe het ging:
Het spel onder Koster staat in schril contrast met dat van Daum. Club presteerde de eerste twaalf wedstrijden niet zo heel slecht, maar gooide ontelbare keren punten te grabbel. Onder Daum kwam er meer organisatie en reigde blauw-zwart op een volwassen manier de zeges aan elkaar. Club staat na 19 speeldagen derde, met drie punten minder dan Anderlecht en op twee lengtes van AA Gent. Meteen ook de twee voornaamste concurrenten waarmee de Bruggelingen zullen moeten afrekenen willen ze kampioen worden. 

Conclusie:
Club Brugge oogt stabieler onder Daum dan ten tijde Koster. Op de uitschuiver in Leuven na legde blauw-zwart onder de Duitse veldheer een vlekkeloos parcours af. Bovendien wist het zich te kwalificeren voor de zestiende finales van de Europa League. Het voetbal is minder attractief, maar de resultaten spreken voor zich. En dat is hetgeen wat telt uiteindelijk. Op een basis gelegd door Koster, timmert Daum verder aan de goede weg. Vroeg of laat zullen de resultaten ook gepaard gaan met sprankelend voetbal. Of het voldoende zal zijn om de titel te pakken, blijft een vraagteken. Op papier lijkt Anderlecht nog iets sterker dan dit Club en is ook AA Gent over de hele lijn regelmatiger. Wel zal blauw-zwart zonder problemen Genk, Standard en Kortrijk achter zich kunnen laten.

De kijk van Geert De Vlieger:
"In hoeverre was de trainerswissel voor het seizoen al niet aangekondigd? Het was te denken dat Koster bij slechte resultaten meteende rekening zou betalen. Daum brengt nu een ander soort voetbal en dat wordt dankzij de resultaten geaccepteerd. Maar hoe lang zal Club blijven winnen met dat voetbal? Ze moeten dringend beter gaan spelen."

Onze prognose was: 1e
Onze prognose is nu: 3e

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties