"Witsel doet me aan Zidane denken"

"Witsel doet me aan Zidane denken"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Luciano D'Onofrio heeft de voorbije tien jaar vier Gouden Schoenen mogen presenteren in Standard. De voormalige grote man van de Rouches ziet ook nu die eer weggelegd voor een (ex-)Luikenaar.

"In mijn ogen zijn er twee favorieten om de Gouden Schoen te winnen: Matias Suárez en Axel Witsel", vertelde D'Onofrio aan SudPresse. "Witsel was heel goed in Play-Off 1 vorig seizoen. Hij is volwassen geworden, zowel op als naast het veld. Suárez is één van de beste spelers in België. Of Arsenal zijn volgende halte is weet ik niet, maar hij kan hopelijk naar een goed Europees niveau evalueren."

"Sergio Conceiçao, Steven Defour, Axel Witsel en Milan Jovanovic hebben allemaal de Gouden Schoen gewonnen toen ze bij Standard speelden. Ik betreur alleen dat Dieumerci Mbokani nooit deze erkenning gekregen heeft. Hij verdiende die trofee toen hij voor Standard speelde."

"We moeten Defour, Mangala en Witsel tijd geven, maar ze hebben allemaal het potentieel om een carrière te maken bij een grote club. Witsel doet me aan Zinedine Zidane denken."

"Op een dag zei ik tegen José Mourinho 'als hij zich op deze manier blijft ontwikkelen, dan zal Witsel ver komen'. Ik heb nog geen contact met hem gehad sinds dat hij in Lissabon zit, maar ik weet dat hij gelukkig is bij Benfica. Zijn succes doet mij ontzettend veel plezier."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties