Wauters: "Antwerp blijft mijn club"

Dirk Pieters
| 35 reacties
Wauters: "Antwerp blijft mijn club"
Foto: © SC

Antwerp won zaterdagavond na 42 jaar zijn eerste wedstrijd zonder Eddy Wauters als voorzitter. De ex-voorzitter was wel aanwezig op de Bosuil, maar keek met gemengde gevoelens naar de wedstrijd tegen Wezet.

"Natuurlijk was ik op de Bosuil. Antwerp blijft nog altijd mijn club. Na 62 jaar kan je niet alles zomaar vergeten. Het gaf wel een vreemd gevoel, maar ik kreeg nog enorm veel steun. Ook na mijn ontslag kreeg ik heel veel berichten en dat maakte me toch emotioneel", aldus Eddy Wauters op de zevende dag.

Over hoe het nu verder moet met de club was Wauters duidelijk. "De club is voor het eerst verdeeld in twee kampen en dat kan nooit goed zijn. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat ik dit meemaak, maar dit kan niet gezond zijn voor een club."

Waar het allemaal is beginnen mislopen, daar moet Wauters niet lang over nadenken. "Ik zei altijd dat het Bosman-arrest ons de das heeft omgedaan en daar is het allemaal mee begonnen in 1995. Natuurlijk hadden we langer aan de top willen blijven, maar we hebben altijd te weinig geld gehad. En vooral geld is de laatste jaren steeds belangrijker geworden in het voetbal. Tweede klasse is een drama voor elke club. Als je nu ziet hoeveel clubs hun licentie opnieuw niet haalden, dan zegt dat genoeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties