Interview Beerschot ontdekt nieuw talent: "Hij was heel goed"

Fabian Morren
| 22 reacties
Beerschot ontdekt nieuw talent: "Hij was heel goed"
Foto: © SC

Jacky Mathijssen verraste woensdag met Alpaslan Özturk in de basis in de bekerwedstrijd tegen Kortrijk. De 18-jarige Turkse Belg bedankte voor het vertrouwen met een zeer degelijke prestatie.

Özturk was twee jaar aan de slag bij Birmingham City, maar daar kwam hij nooit in de hoofdmacht terecht. Dat lukt nu dus wel bij Beerschot. "Het is makkelijk spelen met goede spelers rondom jou, zoals Losada en Nyoni", zegt hij.

"Ik was goed bezig bij de beloften en ik schuif nu door. Ik wil de beloftentrainer bedanken en Jacky Mathijssen", aldus de rechtspoot. Bij de beloften speelt Özturk vaak voor enkele tientallen fans. Nu waren er dat plots 3.000. "En ze waren fantastisch ook", zegt hij.

Özturk kwam ook nog even terug op de uitschakeling. We hadden de controle over de wedstrijd, zelfs met tien man tegen elf. We kwamen ook nog 2-0 voor, maar dan slikten we die tegengoal. Op dat moment stort de wereld in elkaar."

Tevreden trainer
Jacky Mathijssen toonde zich tevreden over het debuut van Özturk. "Wat hij het eerste uur liet zien, was zeer goed. Hij maakte een opgemerkt debuut", zwaaide de Limburgse coach met lof naar zijn jonge talent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties