Interview Joseph Allijns: “Nog niet aan Europees denken”

Thomas De Block
| 13 reacties
Joseph Allijns: “Nog niet aan Europees denken”
Foto: © SC

Op sportief vlak beleeft Kortrijk mooie tijden. De West-Vlaamse club prijkt op een vierde plaats in het klassement en plaatste zich afgelopen woensdag voor de halve finales van de Belgische Beker. Onze redactie peilde naar de vooruitzichten van Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns.

Het bekertoernooi kent dit jaar verrassende halve finales. Kortrijk – Bergen vormt daarbij één van de twee affiches. Voor de neutrale voetbalsupporter niet de meest beklijvende wedstrijd, maar voor al wat Kortrijk trouw is een unieke kans om de bekerfinale te bereiken. Maar eerst volgt dus een dubbele confrontatie met Bergen. Allijns ziet kansen voor zijn team, maar waarschuwt voor onderschatting.

“Het wordt een open wedstrijd tegen Bergen. Als je het klassement en onze resultaten vergelijkt, dan merk je dat beide teams een gelijkaardig parcours hebben afgelegd. Volgens mij zal het duel niet in één wedstrijd beslist worden, kijk maar naar onze wedstrijd tegen Beerschot (Kortrijk moest nog bibberen in de terugwedstrijd nvdr.)”, meldt de KVK-voorzitter.

Volgens Allijns beseffen ook de spelers dat hen een unieke kans wacht op een bekerfinale. Ze zijn echter niet alleen. “Vanaf de kleinste tot de oudste fans, alle spelers en de gehele staf, iedereen weet dat een finale een grote prestatie zou zijn.”

Kiezen is verliezen

Naast de beker heeft Kortrijk ook ambities in de competitie. Een plaats in Play-off 1 is niet ondenkbaar. Allijns heeft echter geen voorkeur voor één van beide competities. “Ik zou niet kunnen kiezen tussen een Play-off 1-ticket en de bekerfinale. Wat dat betreft ga ik uit van de stelling: ‘kiezen is verliezen’.”

“We moeten de voeten op de grond houden, maar we mogen ambitieus zijn”, verduidelijkt hij zijn stelling. “In het verleden waren er clubs die in de running waren voor de titel, de beker en een Europese beker. Uiteindelijk eindigden sommige teams zonder prijs. Ik zal dus heel tevreden zijn als we er alles aan gedaan hebben om zover mogelijk te geraken in de competitie en de beker.”

Door de goede prestaties is Kortrijk volop in de running voor Europees voetbal. De Kortrijk-voorzitter ziet kansen, maar wil zich niet uitspreken over de toekomst. “Ik wil liever nog niet aan Europees voetbal denken. Dat neemt echter niet weg dat Europees een mooie beloning zou zijn voor iedereen”, laat Allijns weten.

Anderlecht bekampen met eigen kwaliteiten

Anderlecht kondigt zich aan als eerstvolgende horde richting Play-off 1. Vanavond mag Kortrijk proberen om de punten in eigen huis te houden. Allijns ziet de komst van de recordkampioen als een mooie uitdaging en houdt de druk af. “De wedstrijd tegen Anderlecht zal niet beslissen over PO-1. We hebben nog negen duels die volgen, er zijn nog mogelijkheden genoeg om onze ambitie waar te maken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties