Schalke 04 komt mee aan de leiding

Thomas De Block
| 1 reacties

Schalke heeft makkelijk kunnen winnen van Stuttgart. Daardoor springen de mannen van Huub Stevens over Borussia Mönchengladbach naar een gedeelde leidersplaats met Bayern München. Onderin boekte Freiburg een belangrijke overwinning.

Schalke 04 – VFB Stuttgart 3-1

Schalke nam een blitsstart in de Arena Auf Schalke. Al in de vierde minuut wist verdediger Matip het leer voorbij Stuttgart-doelman Ulreich te werken, 1-0. Het was wachten tot de tweede helft vooraleer Schalke zijn voorsprong wist te verdubbelen.

Het was de jonge Griek Papadopoulos die voor de 2-0 tekende. Tien minuten voor het einde was de wedstrijd helemaal beslist. De ingevallen Draxler maakte er 3-0 van. Uiteindelijk kreeg Stuttgart nog een eerredder. De 3-1 van invaller Okazaki was niet meer dan een schrale troost.

Door deze overwinning hijst Schalke 04 zich mee op kop van de Bundesliga. Het moet die leidersplaats wel delen met Bayern München.

FC Nürnberg – Hertha BSC 2-0

Nürnberg klinkt langzaam uit de gevarenzone. Het team, met Timmy Simons een hele wedstrijd op het veld, won met 2-0 van Hertha Berlijn en krijgt daardoor iets meer ademruimte.

De doelpunten vielen telkens op het einde van elke helft. Esswein opende de score in de 44ste minuut, vier minuten voor affluiten bezegelde Maroh het lot van Hertha, 2-0.

SC Freiburg – FC Augsburg 1-0

Freiburg heeft de rode lantaarn doorgegeven aan Augsburg. In een rechtstreeks degradatieduel kon de thuisploeg de drie punten op het nippertje thuishouden. Het enige doelpunt werd gescoord door de ingevallen Ginter. Freiburg telt nu één punt meer dan Augsburg.