Interview Köteles: "Winterstop kwam ongelegen voor ons"

Robby Morren
Robby Morren
| 8 reacties
Köteles: "Winterstop kwam ongelegen voor ons"
Foto: © SC

Racing Genk won vrijdagavond de derby tegen STVV maar overtuigend was het allemaal niet. Doelman Köteles denkt dat de winterstop niet op een goed moment is gekomen voor RC Genk. Woensdag wacht alweer een belangrijke wedstrijd tegen KV Mechelen.

Robby Morren in Genk

"We waren op dreef gekomen voor de winterstop, we zaten in een goede periode. Misschien kwam die winterstop wel ongelegen voor ons. We hebben nu toch 4 op 6, dat is niet slecht. Je mag niet vergeten dat wij de titel verdedigen en dat ploegen zich dubbel plooien tegen ons, dat maakt het niet makkelijker", vertelt Köteles in een gesprek met onze redactie.

STVV
"Vrijdag pakten we de drie punten tegen STVV, de manier waarop was minder belangrijk want de wedstrijd daarvoor -tegen Zulte Waregem- was het niet goed. Tegen Sint-Truiden is het ook een derby en dan hangt er toch een andere sfeer. Zij hebben hier goed gevoetbald, goed druk gezet maar na hun rode kaart kregen wij meer ruimte."

Sterke prestaties
Beide doelmannen eisten vrijdagavond een hoofdrol op. Köteles voelt de hete adem van Bailly in zijn nek maar blijft op een zeer hoog niveau acteren. "Ik heb vooral in de eerste helft veel werk gehad en toch wel 3 of 4 goede reddingen moeten verrichten. Als keeper moet je op elk moment je concentratie behouden want je weet nooit wanneer die bal zal komen." Maar ook zijn collega en ex-Genk-doelman Davino Verhulst presteerde sterk. "Davino had een geweldige dag."

"KV Mechelen heeft fantastische supporters"
Woensdag wacht voor Genk de verplaatsing naar KV Mechelen. "KV Mechelen is goed aan de competitie begonnen maar daarna wat teruggezakt. Het is een typisch thuisteam, ze hebben fantastische supporters. Het wordt een hele moeilijke wedstrijd voor ons, we zullen 200% geconcentreerd moeten voetballen." Met nog 9 wedstrijden te gaan in de reguliere competitie, is de inzet groot bij elke match. "Het is belangrijk dat we onze plaats bij de eerste zes behouden. Wij moeten nu elke match winnen, elke wedstrijd is nu als een finale", besluit de doelman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties