De Witte: "Arteveldestadion klaar in juli 2013"

Tomas Taecke
| 29 reacties
De Witte: "Arteveldestadion klaar in juli 2013"
Foto: © SC

AA Gent-voorzitter Ivan De Witte heeft op de nieuwjaarsreceptie van zijn club gemeld dat het nieuwe stadion in juli 2013 klaar zal zijn. Zeven jaar na de geplande inwijding kunnen de Buffalo's binnen anderhalf jaar aan de slag in het nieuwe Arteveldestadion.

AA Gent heeft met vastgoedbedrijf Ghelamco een datum vastgelegd voor de inwijding van het nieuwe Arteveldestadion. Vanaf juli 2013 zullen de Buffalo's niet langer in het Ottenstadion spelen. Ghelamco voegt eraan toe dat de verhuis eventueel al in het voorjaar van 2013 mogelijk zal zijn.

De plannen voor het nieuwe stadion dateren van het vorige decennium. In 2006-2007 hoopte AA Gent het nieuwe stadion te kunnen betreden, maar problemen met het milieueffectenrapport en de financiering zorgden voor vertraging. In juni 2010 ondertekenden beide partijen eindelijk een financieringsovereenkomst, maar door nieuwe vertragingen zal het Arteveldestadion niet tijdig af zijn om deze zomer reeds te verhuizen.

Het nieuwe stadion zal plaats bieden aan 20000 toeschouwers. Verder zullen ook kantoorgebouwen, commerciële ruimtes en een hotel deel uitmaken van de nieuwe tempel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties