Wolverhampton ontslaat trainer McCarthy

Jefrey Van der Straeten
| 7 reacties
Wolverhampton ontslaat trainer McCarthy
Foto: © SC

Wolverhampton Wanderers heeft haar trainer Mick McCarthy ontslaan. De 1- 5 thuisnederlaag van afgelopen zondag in de derby tegen West Brom was de spreekwoordelijke druppel.

Na de vernedering die de Wolves op eigen veld hadden te verwerken gekregen in de derby van de Black Country, haastte de verliezende trainer om zijn excuses aan te bieden. “Het is de eerste keer dat ik mijn excuses moet aanbieden aan de supporters. Het ergste van de hele zaak is dat we capituleerden. Dat heb ik mijn team nog nooit zien doen", verklaarde de flamboyante trainer aan BBC Sport.

Toch kreeg McCarthy steun uit onverwachte hoek. Zijn collega-manager van West Bromwich, dat een gouden zaak deed in de degradatiestrijd, stelde dat het niet slim zou zijn om McCarthy te ontslaan. “Ik denk dat Wolverhampton niet zal degraderen als ze hun hoofd er bij houden, te meer omdat ze een schitterende coach hebben”, aldus Roy Hodgson.

Hodgson, die af en toe wordt genoemd als mogelijke nieuwe Engelse bondscoach, voegde er echter snel aan toe dat hij “niet naïef is”. “Op een bepaald moment doet het er niet toe of je God de Almachtige bent of Mick McCarthy. Op dat moment gaan mensen gewoon denken dat er iemand anders is die het beter kan”, besloot de ervaren coach van de Baggies.

Een dag later mocht Mick McCarthy zijn biezen pakken. Hij was sinds 2006 actief op Molineux.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties