Duitse fans in Club-tribunes zorgen voor problemen

Tomas Taecke
| 79 reacties
Duitse fans in Club-tribunes zorgen voor problemen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Terwijl het in de binnenstad al bij al rustig bleef, werd er na de openingsgoal van Diouf in de Oost-tribune van het Jan Breydelstadion stevig geknokt. Heel wat Hannover-fans bemachtigden kaartjes in de Club-vakken, waardoor de problemen niet uitbleven.

Al snel werd duidelijk dat er heel wat meer dan de officiële 1500 Duitse fans van Hannover een kaartje bemachtigd hadden voor de wedstrijd. In de hoofdtribune bovenaan rechts zaten ongeveer 500 Duitse fans, net als in de Zuid-tribune. Na de 0-1 van Diouf bleek snel dat ook in de Oost-tribune heel wat Duitsers zaten.

Het gejuich van de Hannoverfans verhitte de gemoederen waarop de rellen in de Oost-tribune uitbraken. De ordediensten lieten de opgejaagde Hannoverfans dan maar snel plaatsnemen in het eigen bezoekersvak, wat een einde aan de rellen maakte. In de West-tribune bleef het rustig, al waren er kort na de wedstrijd buiten het stadion ook wat problemen.

In Duitsland is het normaal dat de fans van beide teams doorgaans zij aan zij in alle tribunes plaatsnemen. Veel bezoekende fans verzekeren zich van een ticket in de thuisvakken, wat ook nu het geval is. Vermoedelijk hebben Belgische personen tickets doorverkocht aan de Duitse Hannover-fans. In de binnenstad werden in de loop van de dag een handvol arrestaties verricht, maar bleven de grote problemen gelukkig uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties