Interview Daum: "Anderlecht in zicht houden"

Tomas Taecke
| 46 reacties
Daum: "Anderlecht in zicht houden"
Foto: © SC

Daags na de Europese uitschakeling had Christoph Daum na de middag een onderhoud met de verzamelde pers. De coach van Club richt zijn vizier op Racing Genk en tracht alle neuzen in diezelfde richting te krijgen.

Tomas Taecke in Brugge

Christoph Daum had stiekem gehoopt de achtste finales te bereiken ten koste van zijn landgenoten, maar is daar niet in geslaagd. De Duitser zag vrijdagmorgen zijn spelers terug, die elk op hun manier de nederlaag probeerden te verwerken.

"De spelers reageerden nogal verschillend, er is geen algemeen gevoel dat in de groep heerst", zei Daum een halve dag na de uitschakeling. "Sommigen kampen nog met de ontgoocheling, anderen beseffen dat het leven verder gaat. De beste reactie is natuurlijk de volgende match winnen. We moeten leren uit die Europese wedstrijden en mogen ze zeker niet snel proberen te vergeten", merkt Daum op.

Club treft in de Cristal Arena een onregelmatig Racing Genk dat door die afwisselende prestaties moet vechten voor een plaats in PO1. Blauw-zwart heeft in competitieverband een mooie reeks neergezet, geen garantie op een nieuwe overwinning volgens Daum.

"We hebben een mooie reeks neergezet, maar dat wil niets zeggen. Bij Fenerbahce won ik ooit twaalf wedstrijden op rij. Daarvoor waren we acht keer succesvol; we bleven maar winnen en konden ook Galatasaray verslaan, maar dan gingen we de boot in tegen laagvlieger Gaziantespor. Een reeks neerzetten betekent niet zo heel veel, enkel voor de geschiedenisboeken is het mooi".

Eén wedstrijd die de sterktes en zwaktes van Club onder Koster kan onderstrepen, is de heenwedstrijd tussen Club en Genk in het Jan Breydelstadion.

"Ik heb de beelden van die wedstrijd niet bekeken en zie het nut daar ook niet van in. Club Brugge ziet er nu helemaal anders uit dan destijds, de groep is geëvolueerd in vergelijking met die periode. Wel heb ik de recente matchen van Genk tegen Lokeren en Bergen onder de loep genomen".

Genk moet thuis winnen tegen de Bruggelingen met het oog op een plaats in PO1. Club kan de Limburgers op zijn beurt een ferme tik uitdelen, maar daar houdt de Brugse coach geen rekening mee.

"We moeten winnen voor onszelf, niet om Genk verder in de miserie te duwen. We moeten zoveel mogelijk punten pakken voor aanvang van de play-offs om Anderlecht in zicht te houden. Dit seizoen moet deze groep minimum derde worden, maar we gaan natuurlijk voor het maximum. Dit seizoen is als het ware een overgangsjaar: een derde plaats zou al heel mooi zijn voor alles en iedereen die begaan is met dit Club Brugge. Ik ga niet schreeuwen dat we kampioen moeten worden om in de ogen van de mensen ambitieus te lijken".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties