Interview Mbuyu: "Het was tijd voor een nieuwe stijl van trainer"

Mbuyu: "Het was tijd voor een nieuwe stijl van trainer"
Foto: © SC

Dimitri Mbuyu heeft niet veel moeite gehad om een nieuwe coach te vinden. De sportief directeur zag maandag Dennis Van Wijk vertrekken langs een achterdeurtje en woensdag Enzo Scifo binnenkomen langs de grote poort.

Johan Walckiers in Bergen

Mbuyu had zelf niet verwacht dat het zo snel zou gaan. "Toen Dennis zijn beslissing bekend maakte, wilden we onze tijd nemen om een nieuwe coach te vinden. We hadden een lijstje met mogelijke namen samengesteld, maar de voorzitter had al gezegd dat we eens contact moesten zoeken met Enzo. En dan is het heel vlug gegaan."

Op dat lijstje stonden naast Scifo ook nog Philippe Albert en Francky Van Der Elst. "Maar Francky was bijna onhaalbaar en Philippe hebben we niet gesproken omdat de gesprekken met Enzo zo vlot verliepen. En we zijn blij met hem. Het is een echt voetbalbeest. Ik heb nog tegen hem gespeeld en toen zag je al dat hij er constant mee bezig was."

Het vertrek van Van Wijk bespoedigde de komst van Scifo. Waar de Nederlander de strikt rechte lijn bewandelde, moet Scifo zich meer menselijk opstellen. "Dennis heeft inderdaad een heel directe stijl. Maar je mag ook zijn verwezenlijkingen niet vergeten. Hij heeft ons heel waardevolle diensten bewezen. Niet ten laatste door ons weer in eerste klasse te krijgen."

"Maar misschien was het wel tijd om een nieuwe stijl van trainer aan te werven. Enzo moet op menselijk vlak de spelers wat bijbrengen. Maar ook met zijn kennis. Enzo kan een groep managen en dat is misschien wel het belangrijkste op dit moment."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties