Interview Messoudi: "Dit hebben we aan onszelf te danken"

Tomas Taecke
| 2 reacties
Messoudi: "Dit hebben we aan onszelf te danken"
Foto: © SC

KV Kortrijk moet zaterdag winnen van Racing Genk wil het straks in PO1 aantreden. Mohamed Messoudi weet dat de deelname zelfs in geval van winst - door de slechte prestaties na Nieuwjaar - nog steeds op de helling staat.

Daags voor de levensbelangrijke partij tegen de landskampioen sprak onze redactie met de sympathieke Mo Messoudi. De Antwerpenaar was even rechtuit als anders en weet dat KV Kortrijk zichzelf de voorbije weken de das heeft omgedaan.

"Als we zaterdag niet winnen is het over en uit", weet Messoudi. "Het is de match van de laatste kans dus moeten we absoluut zegevieren. Als we winnen ligt alles opnieuw open, ook al zijn we dan nog steeds afhankelijk van de resultaten van de andere ploegen".

"We hebben dit enkel en alleen aan onszelf te danken, want de uitgangspositie was enkele weken geleden uitstekend. We slikken tegenwoordig veel te veel doelpunten en gaven tegen Bergen met een man meer een 2-0-voorsprong zelf uit handen. Ook op Stayen hadden we de ref niet aan onze kant en lieten we twee punten liggen. Reken die vier punten erbij en dat scheelt meteen een slok op de borrel".

Is het vertrouwen binnen de spelersgroep niet een beetje aangetast door de recente resultaten?

"Eerlijk gezegd wel een beetje. We moeten terug naar de basis waarbij we als één team het veld opkomen. Als we opnieuw als ploeg voetballen, zullen de overwinningen wel volgen".

Heeft de kwalificatie voor de bekerfinale dan toch zijn tol geëist in de competitie?

"Eigenlijk is het minder beginnen lopen eens we ons gekwalificeerd hadden. Ik moet er wel bij vertellen dat we Gershon achterin toch missen. Hij liep heel veel gaten dicht en raapte steken op die anderen lieten vallen. We hebben ook weinig wisselmogelijkheden met Vandenbroeck die maar blijft sukkelen met zijn blessure. Maar dit mag geen excuus zijn, want de andere jongens hebben al bewezen dat ze waardige vervangers zijn".

Op de laatste speeldag komt jouw ex-club Beerschot over de vloer, dat waarschijnlijk nog iets wil rechtzetten na de pijnlijke uitschakeling in het bekertoernooi.

"Een match tegen Beerschot blijft natuurlijk speciaal, al hoop ik vooral dat het geen overbodige wedstrijd wordt. Het zou mooi zijn als we op de laatste speeldag nog kans maken op PO1, maar daarvoor moeten we eerst en vooral zaterdag de drie punten thuishouden tegen Genk".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties