Wenger: "Leef niet in een droomwereld"

Tomas Taecke
| 0 reacties
Wenger: "Leef niet in een droomwereld"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arsène Wenger staat dinsdagavond voor de quasi onmogelijke opdracht om een 0-4-achterstand tegen Milan om te buigen in kwalificatie. Toch wil de Fransman dat zijn spelersgroep gelooft in een mirakel.

Daags voor de Champions League-wedstrijd tegen Milan heeft Wenger zich op de persconferentie uitgelaten over de kansen van zijn team op kwalificatie voor de kwartfinales. Wenger trekt zich op aan een sprankeltje hoop en grapte over de eventuele aanwezigheid van Robin Van Persie.

"Ik leef niet in een droomwereld", zei Wenger maandagmiddag in Londen. "De situatie is bijzonder ongunstig, maar toch wil ik dat mijn spelersgroep gelooft in een stunt. Een topploeg moet er altijd in geloven, ook al heb je maar vijf procent kans".

De kans bestaat dat Wenger sterspeler Van Persie uit zijn basiself laat met het oog op de volgende competitiematch. Een veronderstelling die niet aan de orde is volgens de coach van de Gunners.

"Wat ik net zei klinkt niet echt geloofwaardig als ik Van Persie op de bank laat. Als we vijf keer willen scoren kan ik mij niet permitteren om Robin op de bank te zetten", aldus Wenger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties