Interview Jacobs: "Niet aanpassen in functie van kunstveld"

Jacobs: "Niet aanpassen in functie van kunstveld"
Foto: © SC

Ariël Jacobs liet deze week niets aan het toeval over. Voor de wedstrijd op STVV werd er deze week op kunstgras getraind in Sint-Stevens-Woluwe, want het veld lijkt de grootste bezorgdheid te zijn voor de trainer van Anderlecht.

Johan Walckiers in Anderlecht

Jacobs heeft geen ervaring met matchen op kunstveld. "Maar ik heb wel al echos opgevangen van andere trainers en die vertelden me dat er de dagen erna wel meerdere kleine blessures in de kern waren. Daarom wou ik de spelers deze week ook al laten wennen aan het spelen op kunstgras. Er is wel niemand komen klagen over last. Trouwens, zaterdag trainen we ook op het veld van STVV."

Aanpassen aan het veld zal Jacobs echter niet doen. "Sommigen zeggen dat technische en kleinere spelers er beter voor de dag komen, maar daar ga ik niet aan aanpassen door bijvoorbeeld Canesin in de ploeg te zetten. Dat speelt helemaal geen rol voor mij."

Francky Van der Elst is één van de trainers waar Jacobs heel veel respect voor heeft. "Als trainer telt het verleden als speler niet meer. Je bent slechts zo goed als je laatste match. Toen Francky bij Lommel vertrok, moet hij toch gedacht hebben dat er iets te doen kon zijn bij STVV. Hij zal zeker niet aan dit scenario gedacht hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties