Rapide Lebbeke dient Zele een tweede nederlaag toe

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke dient Zele een tweede nederlaag toe
Foto: © SC

Na winst bij het 2de geplaatste Voorde pakte Rapide nu ook de scalp van leider en kampioen Zele. Beide ploegen gingen voor de volle buit maar op basis van de kansen was de thuiszege verdiend te noemen.

Al in de openingsminuut kregen de bezoekers een eerste verwittiging. Bij een snelle counter schilderde Maarten Cooreman een voorzet op het hoofd van Pieter Van den Abbeele maar die kopte nipt over. Zele reageerde en toen Bram Hallaert van op 30 meter een afvallende bal op de slof nam poeierde hij deze in de winkelhaak (12’). Rapide leek niet aangeslagen en bleef collectieve druk zetten op de bezoekende verdediging. Pieter Van den Abbeele verlengde een voorzet van Lendert Putteman tegen de touwen en alles was te herdoen (19’). De thuisploeg ging door op zijn elan en Peter De Pauw loodste Cooreman alleen voor doel maar zijn plaatsbal verdween net naast de verste paal (26’). Michael Mannaerts dribbelde zich door het centrum maar mikte te hoog (37’). Op slag van rust had Ward Smekens een knappe parade nodig op een schot in de draai van Putteman.

In het begin van de tweede helft bokste de bezoekende goalie een scherpe voorzet van De Pauw van onder de lat. Aan de overzijde lagen te veel benen in de weg bij een zwaar geharrewar voor het Lebbeekse doel (51’). Smekens moest plat op een kopbal van Cooreman (54’). Toon Van Acker speelde te kort terug en Cooreman zat er direct tussen. In plaats van zelf te trappen speelde hij de bal lateraal en Tofik El Mousati kon nog opruimen (60’). De Pauw bediende de pas ingekomen Jorden Verheire maar Smekens gooide zich in de baan van het schot (65’). Even later kopte Van den Abbeele een vrije trap van De Pauw naast. Zele bleef de counter zoeken maar geraakte niet voorbij de solide thuisverdediging. Na een hoekschop trapte Jeff De Visscher het leder een metertje naast (79’). Een doelpunt bleef in de lucht hangen en viel ook toen Jorden Verheire zich vrij kapte en het thuispubliek ging uit de bol (81’). De bezoekers gooiden nu alles naar voor maar echte kansen leverde dat niet meer op.

Volgende zaterdag is Rapide gastheer voor Ninove. Zele krijgt zondag Bambrugge over de vloer.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, Van Driessche, Wauters, Scheerlinckx, Putteman, De Pauw (90’ Renders), Cooreman, Mannaerts (75’ De Visscher), Zahriou (62’ Verheire), Vierbergen, Van den Abbeele.

Eendracht Zele: Smekens, Hallaert (84’ De Caluwe), El Mousati, Van Acker, B. De Witte, Michels, De Caigny, Roels (46’ Pirelli), Amazou, Charifi, Turk (66’ T. De Witte).

Doelpunten:12’ Hallaert 0-1, 19’ Van den Abbeele 1-1, 81’ Verheire 2-1

Kaarten: geel: 43’ Van Driessche, 59’ Scheerlinckx

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties