"Voetbalrechten zijn niet winstgevend"

Mathias Dumarey
| 19 reacties
"Voetbalrechten zijn niet winstgevend"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rik De Nolf, de grote baas van het West-Vlaams mediabedrijf Roularta, is niet tevreden met de cijfers die de CL-programma's en het VTM-programma Stadion halen. "Voetbalrechten zijn niet winstgevend", zegt de Belgische mediatycoon.

Roularta is samen met De Persgroep eigenaar van de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa) waartoe ook de commerciële zenders VTM en 2BE behoren. VTM mag de samenvattingen uitzenden van de Belgische competitiewedstrijden, op 2BE kan de voetballiefhebber de Champions League volgen.

"Het aankopen van de televisierechten voor het voetbal voor de Jupiler Pro League vind ik een grote vergissing en die fout gaan we niet meer maken", stelt Rik De Nolf kordaat in HLN. "Ook de partijen van de Champions League zijn niet winstgevend genoeg. De wedstrijden zijn niet interessant genoeg voor adverteerders", stelt De Nolf.

Zondag haalde Stadion amper een half miljoen kijkers terwijl de concurrentie van Sportweekend op Eén de kaap van het miljoen kijkers haalde. En daar was amper voetbal te zien. Bij VTM zelf zijn ze wel tevreden met de kijkcijfers voor het voetbal. "Je moet Stadion vergelijken met het vorige Studio 1 en niet met Sportweekend", stelt woordvoerster Sara Vercauteren.


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties