Welke twee clubs plaatsen zich woensdag voor PO1?

Tomas Taecke
| 38 reacties
Welke twee clubs plaatsen zich woensdag voor PO1?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een bewogen voorlaatste speeldag komen vier clubs in aanmerking voor de laatste twee PO1-tickets. Wie van Cercle, Kortrijk, Lokeren en Genk trekken woensdag aan het langste eind?

Met nog één spannende slotspeeldag op het programma komen vier clubs in aanmerking voor de twee resterende plaatsjes in PO1. Anderlecht, Club Brugge, AA Gent en Standard zijn reeds geplaatst.

Cercle heeft zijn lot in eigen handen wanneer het woensdag naar Lokeren trekt. Groen-zwart heeft genoeg aan één punt om zich te kwalificeren en plaatst zich ook altijd wanneer of Genk of KVK niet verder komt dan een puntendeling. Indien beiden verliezen kan ook Lokeren zich plaatsen, maar daarvoor moet het wel winnen van Cercle.

Racing Genk heeft net als Cercle het lot in eigen handen. De Genkenaars moeten beter doen dan Kortrijk en in geval van een nederlaag ook hopen dat Lokeren verliest. Door het gunstige doelsaldo is Genk altijd geplaatst, als de landskampioen niet slechter presteert dan Kortrijk althans.

Lokeren en Kortrijk zijn dus afhankelijk van de andere resultaten en hebben bovendien zaterdag nog een belangrijke wedstrijd af te werken. Beiden nemen het tegen elkaar op in de bekerfinale, waardoor Peter Maes en Hein Vanhaezebrouck wel eens een veredeld B-elftal de wei in kunnen sturen.

De wedstrijden:

Lokeren-Cercle

Genk-Gent

KV Kortrijk-Beerschot

Op onze Facebook-pagina, waar u zo snel mogelijk fan van moet worden, is een poll geplaatst waar u kan stemmen op de clubs die zich volgens u zullen plaatsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties