KVK wil Club-sjaals uit tribunes weren

Tomas Taecke
| 118 reacties
KVK wil Club-sjaals uit tribunes weren
Foto: © SC

De Kortrijkse voetbalcel heeft in een mededeling erop gewezen dat de fans van blauw-zwart zich komende zondag in het Guldensporenstadion moeten gedragen. Dit naar aanleiding van de traditionele supportersvermenging bij het duel tussen KVK en Club Brugge.

Het streekduel tussen KV Kortrijk en Club Brugge zorgt bij de Kortrijkse voetbalcel voor enige bezorgdheid. Doorgaans nemen heel veel Clubfans uit de streek plaats in de Kortrijkse vakken, wat in het verleden meermaals voor problemen heeft gezorgd.

Daarom communiceert de Kortrijkse voetbalcel dat alle attributen die aan Club Brugge gelinkt kunnen worden ten strengste verboden zijn in de vakken voor het thuispubliek. Wie toch zijn sjaal of pet niet thuis kan laten, zal bijgevolg de toegang tot het vak ontzegd worden.

Het fenomeen, dat vaker optreedt bij streekduels waarbij de topclub op verplaatsing speelt, zal gepaard gaan met een absolute nultolerantie. Doorgaans nemen de fans van blauw-zwart plaats in de hoofdtribune of de tribune aan de Meensesteenweg, vlak naast het bezoekersvak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties