Deschacht: "Relatie met trainer kan beter"

Deschacht: "Relatie met trainer kan beter"
Foto: © SC

Olivier Deschacht is dit seizoen voor het eerst in lang niet meer zeker van een basisplaats. De linksachter zweeg zes maanden lang, maar vanavond in 'De Kleedkamer', het programma van Luc Alloo, doorbreekt hij de stilte.

Deschacht kreeg heel wat kritiek te verwerken het laatste jaar, onterecht volgens hem. Onlangs grapte Ariël Jacobs nog dat hij de blessure van Deschacht op Twitter volgde. Een reactie die niet in goede aarde viel. "Ik begrijp dat niet", zegt Deschacht. "Ik ben elke dag op training. Eigenlijk moet je aan de trainer vragen wat er scheelt. Neen, ik geef geen cijfer voor onze relatie. Dat het beter kan? Ja, het kan beter. Hoe dan? Gewoon beter."

Deschacht is voor het eerst in zijn carrière ook meer geblesseerd dan fit. "Ik ben een vechter", vertelt hij. "Dat is het leven van een voetballer, zeker? Je bent één keer geblesseerd en meteen verlies je alle krediet. Ik ben tien maanden out geweest en veel mensen zijn me vergeten. Oké, aan mij nu om terug te vechten. Of er wel voldoende liefde is van Anderlecht voor mij? De liefde van mij is er. Dat is het belangrijkste."

Of hij volgend seizoen nog bij Anderlecht speelt is nog maar de vraag. Hij heeft wel nog een contract tot 2015. "Neen, dat is geen blok aan mijn been", zegt hij. "Ik kijk alleen naar de volgende wedstrijd: dan wil ik spelen en daar werk ik keihard voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties