Charleroi mag denken aan titel

Sam Soetaers
| 63 reacties

De titel wenkt voor Charleroi. De Zebra's lopen opnieuw verder uit nadat ze hun wedstrijd wonnen en achtervolgers Oostende en Eupen punten lieten liggen.

Charleroi bracht de verplaatsing naar de hoodstad tot een goed einde. Het klopte Brussels met 2-3. Bij rust stonden de bezoekers op een 1-3 voorsprong. Gnohéré (2x) en Kaya scoorden voor de leider. Siani deed dat voor de thuisploeg. Brussels kwam in de tweede helft nog terug tot 2-3, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. Charleroi staat los aan de leiding in tweede klasse met 71 punten.

Oostende en Eupen volgen al op acht punten. De kustjongens kwamen zelf niet verder dan een scoorloos gelijkspel op eigen veld, in een onderling duel tegen Eupen. Verder gingen zowel Antwerp als Lommel de boot in. Ze verloren tegen respectievelijk Tienen en Waasland-Beveren.