Interview Jacobs: "Te veel druk? Te weinig ja"

Jacobs: "Te veel druk? Te weinig ja"
Foto: © SC

Anderlecht speelt vanavond op het veld van AA Gent. Een klinkende overwinning met goed voetbal zou veel kritiek doen verstommen. Maar men is er zich ook bewust van dat de tegenstand evengoed zo denkt.

Johan Walckiers in Anderlecht

Anderlecht kwam dit weekend onverwacht nog als winnaar uit de bus na het gelijkspel op Standard. Zowel Gent als Club Brugge verloren immers. "Ik lach nooit met de miserie van anderen", reageerde Jacobs op die conclusie. "Ikzelf zit nog altijd in mijn maag met het slechte spel in de eerste helft tegen Kortrijk en tegen Standard. Gelukkig pakken we daar nog een punt, maar we zijn onder de verwachtingen gebleven. Voetbal is nu eenmaal niet logisch. Ik hoop wel dat dit allemaal de spelers een mentale boost geeft, maar er zijn geen garanties."

Dat Anderlecht nu twee punten voorstaat, heeft volgens Jacobs weinig invloed. "Alles blijft een momentopname. Het kan veranderen van weekend tot weekend. Dat deze speeldag een scharniermoment kan worden? Was de vorige dat dan ook niet? Met de Clasico, een West-Vlaamse derby en Genk dat dringend punten moest pakken. Dat is toch de bedoeling van deze play-offs? Dat alles zo lang mogelijk spannend blijft."

De persboycot van de spelers kwam natuurlijk ook ter sprake, maar daar kon Jacobs weinig over kwijt. "Natuurlijk zal daar in de kleedkamer over gepraat zijn, maar we zijn allemaal naar school geweest hé? Wanneer werd er over zulke dingen gepraat? Als de leerkracht er niet was..."

Dat Jovanovic de persstop doorbrak, werd met weinig woorden op gereageerd. "Nee, daar ga ik niets over zeggen. Ik weet wat de bedoeling is: een komma verkeerd zetten en dat kan verkeerd geïnterpreteerd worden en tweedracht zaaien."

Dat de persstop voor extra druk zorgde, ontvangt de coach blijkbaar als een godsgeschenk. "Iedereen praat over te veel druk bij Anderlecht. Ik niet: volgens mij is er zelfs niet genoeg druk. Tegen Standard zag ik wel een ploeg die mentaliteit toonde, dat wat ontbrak tegen Kortrijk. Mentaliteit is één van de vier pijlers. De andere zijn fysiek, tactiek en techniek. Waar het momenteel hapert? Er ontbreekt momenteel op alle vlakken een beetje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties