Geen verplichte harttest voor jonge voetballers

Melissa Maes
| 8 reacties
Geen verplichte harttest voor jonge voetballers
Foto: © SC

De Belgische voetbalbond ziet af van het idee om een harttest verplicht te maken voor jonge voetballers. Bij de start van volgend seizoen komt er wel een sensibiliseringscampagne.

De voetbalbond vindt het een brug te ver om een verplichte test in te voeren. “We willen de drempel om voetbal te spelen niet verhogen. Er zijn artsen die zeggen dat het aanleiding kan geven tot paniekzaaierij om iedereen te laten testen”, zegt secretaris-generaal Steven Martens aan VRT.

Er komt wel een sensibiliseringscampagne. “Het is onze taak om erop te wijzen dat het nuttig en belangrijk kan zijn om zo’n test te laten doen. Elke ouder kan dan zelf de keuze maken. We zijn volop bezig met de voorbereidingen voor de campagne.”

Sportdokter Chris Goossens vindt het een vreemde beslissing van de voetbalbond. “Wat mij ergert, is dat er nooit overleg is geweest tussen de clubartsen en de mensen van de voetbalbond. Wij staan open voor discussie.”

Het argument dat een verplichte test de mensen bang zou maken, klopt volgens Goossens niet. “Er is momenteel een onveiligheidsgevoel door alle negatieve berichtgeving in de kranten. Dat is wat paniek zaait bij de mensen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties