Koster: "Werk aan de winkel om PO 1 te halen"

Koster: "Werk aan de winkel om PO 1 te halen"
Foto: © SC

Adrie Koster werd dinsdagnamiddag onder massale belangstelling voorgesteld als de nieuwe Beerschot- trainer voor volgend seizoen. De Nederlander weet wat van hem verwacht wordt: binnen dit en drie jaar play- off 1 halen.

Johan Walckiers in Antwerpen

Adrie Koster, nog steeds de stijlvolle en joviale persoonlijkheid van bij Club Brugge, nam rustig de tijd om alle vragen te beantwoorden. Eerder had hij van 'Beerschot LEEFT!' en 'Armata Viola' de ode van Jan Mulder cadeau gekregen. Zijn voorzitter had ook al aangekaart dat play-off 1 wel degelijk de doelstelling is. "Ik heb heel wat gesprekken gevoerd met Chris Van Puyvelde en Patrick Vanoppen", stak Koster van wal. "Ik vergelijk Antwerpen met Amsterdam of Rotterdam: een grote stad die ook een grote ploeg verdient."

Koster is momenteel nog actief bij de Nederlandese jeugdploegen. Maar Beerschot weet wat ze met de Nederlander binnenhaalden: een coach die aanvallend voetbal wil brengen. "Je bent natuurlijk altijd afhankelijk van je spelersmateriaal, maar iedereen weet dat mijn stokpaardje de 4-3-3 is. We moeten spelers vinden die daarin kunnen spelen: jongens met snelheid en techniek. We moeten zien wat mogelijk is binnen het budget, maar we hebben nog niet over de spelers gesproken. We zullen binnenkort alles eens op een rijtje zetten."

4-3-3
"De jeugd speelt ook in een 4-3-3", zei Van Puyvelde daarover. "We hebben een heel duidelijke visie bij onze jeugd gestoeld op snelheid en techniek. Daarom ook dat we met Adrie het perfecte profiel hebben binnengehaald. Adrie moet ook voor continuïteit naar de toekomst toe zorgen."

Bij Club Brugge kreeg Koster de stempel van het verdedigende aspect te verwaarlozen. "Ik heb geen enkele moeite om de twee te verenigen", aldus de aangesprokene zelf. "Ik denk dat men weet dat als men mij binnenhaalt, men voor een bepaald profiel kiest. Het is de bedoeling om vanuit mijn visie de doelstellingen te bereiken."

En die zijn niet min als men de PO 1 vooropstelt. "Er moet natuurlijk nog stevig aan de weg getimmerd worden", vervolgde Koster. "We zullen serieuze stappen moeten zetten en elk jaar proberen te verbeteren. Maar ik wil mijn nek hiervoor uitsteken." Met één onderbreking van Patrick Vanoppen: "Als de play-offs dan nog bestaan", grapte hij.

Goeie ervaringen in België
Natuurlijk werd ook het financiële aspect, dat dit seizoen voor zoveel commotie zorgde, aangehaald. "Maar ik heb er alle vertrouwen in. Zoals de voorzitter zegt is de licentie behaald dus moeten we ons daarover geen zorgen maken. Dit was natuurlijk een club die gezond moest gemaakt worden, maar de club heeft daarvoor het nodige werk geleverd."

Maar waarom nu de keuze voor België? "Er waren andere opties, maar ik moet toegeven dat ik het altijd heel prettig vond om in België te werken. Het is me hier goed meegevallen en heb hier goeie ervaringen. Zo simpel is het."

Er was wel wat te doen over het feit dat de gesprekken reeds uitlekten alvorens Jacky Mathijssen ontslagen was. "Er is inderdaad een gesprek geweest tussen Beerschot en ondergetekende", bekende Koster. "Maar daarna hebben we gewacht op het gepaste moment om alles verder te regelen. Deze week is alles dan in een stroomversnelling gekomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties