Interview Sollied: "Jongeren een kans geven"

Melissa Maes
| 67 reacties
Sollied: "Jongeren een kans geven"
Foto: © SC

AA Gent trekt vanavond naar Anderlecht. Voor Trond Sollied is paars-wit geen doel en hij gunt dan ook enkele basisspelers rust. "Na Anderlecht komen drie heel belangrijke wedstrijden."

Tim Smolders en César Arzo ontbreken in de selectie. “Ik moest toch al wijzigen door de schorsing van Jesper Jørgensen en Bernd Thijs. Daarom heb ik beslist Arzo en Smolders wat rust te geven”, legt Trond Sollied zijn keuze uit.

“Onze prioriteit is Europees voetbal halen. Anderlecht is ons doel niet. Na vandaag komen drie heel belangrijke wedstrijden. Eigenlijk zijn alle matchen belangrijk, maar als we in Anderlecht iets halen is het puur bonus.”

“Het is nu dus het goede moment om jongeren een kans te geven. En het zijn goede jongeren. Ik moet aan twee wedstrijden denken terwijl ik normaal niet verder kijk dan de eerstvolgende match. Het is belangrijk dat mijn team klaar is voor zaterdag tegen KV Kortrijk.”

Had Sollied niet liever gehad dat Anderlecht de titel vierde tegen zijn team? “Neen, het is beter voor de competitie dat er nog een beetje spanning is. En dus ook dat Club Brugge won, al was het met een buitenspeldoelpunt, maar dat zullen ze zelf niet toegeven (lacht).”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties