Interview "72 uur onderweg voor mijn finale"

Bart Vandenbussche
| 2 reacties
"72 uur onderweg voor mijn finale"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De straten van Boekarest kleuren rood-wit. Terwijl de media het hebben over een volledig Spaanse finale, wordt dat door de Bilbao-fans anders gezien. Het Baskenland streeft al jaren naar volledige onafhankelijkheid.

Manuel Gonzalez in Boekarest

Bij Bilbao kan je niet zomaar voetballen. Je mag de beste ter wereld zijn, maar als je geen Baskisch bloed hebt, speel je niet mee. Natuurlijk gaan ook zij mee met de tijd. De periode dat enkel spelers rond de kerktoren werden gehaald is al lang verleden tijd! Als je voorvaderen maar deel uitmaakten van het Baskische land.

De tegenstander van Bilbao is Atlético Madrid. Een groter contrast kan je niet hebben. Die club komt uit de hoofdstad en is eerder rechts georiënteerd terwijl de Baskische onafhankelijkheidsstrijders links georiënteerd zijn. Wellicht niet toevallig moeten de Atlético-supporters bij het verlaten van het vliegveld rechts afslaan om hun bus naar de fanzone te nemen.

85 charters brengen vandaag de twaalfduizend supporters uit Madrid en de twaalfduizend fans uit Bilbao naar Boekarest. Van de 24.000 supporters reist 25 procent zonder een ticket! Die mensen zullen de match kunnen bekijken in grote fanzones en café’s. Wellicht worden het café’s, want het weer is hier niet echt goed.

Eén van de opmerkelijkste fans die we nu al hebben ontmoet is de zestigjarige Enrique uit Bilbao. Hij verkoos een helse calvarietocht op te zetten om toch maar zijn ploeg in de finale aan het werk te zien. Hij boekte zijn vlucht al na de heenwedstrijd in de halve finales in Lissabon tegen Sporting Portugal. Enrique verkoos een risico te lopen en veel geld te besparen.

“Na de wedstrijd in Lissabon was ik overtuigd dat we de finale zouden halen. Ik wou niet wachten op zekerheid en dan meer dan vijfhonderd euro betalen en kans hebben dat ik geen vliegtuigticket zou kunnen kopen. Ik heb dan ook gekeken naar de goedkoopste manier om hier te geraken. Ik betaalde maar 160 euro om hier te geraken en nog eens honderd euro voor de terugvlucht”, vertelde Enrique aan onze redactie.

“Ik ben in totaal drie dagen onderweg geweest om hier in Boekarest te geraken. Ik heb eerst een vlucht genomen van Bilbao naar Barcelona. Daar nam ik een ander vliegtuig naar Wenen en van daar zo naar Boekarest. Ja, je moet er wat voor over hebben, maar ik wou zeker aanwezig zijn op ‘onze’ finale!”

“Iedereen spreekt over een Spaanse finale en hoe moeilijk het is om de twee fans van elkaar te onderscheiden, maar dat is niet zo. Het is een finale tussen ons en de Spanjaarden uit Madrid!”

Bekijk hier hoe de VIP-gasten vanavond worden ontvangen.
Een finale organiseren vraagt heel wat voorbereidingswerk, bekijk hier het resultaat.

 


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties