Benteke lonkt naar het buitenland

Mathias Dumarey
| 27 reacties
Benteke lonkt naar het buitenland
Foto: © SC

Christian Benteke speelt momenteel uitstekende wedstrijden voor RC Genk. De jonge international is dit seizoen al goed voor zestien goals. Benteke wil die goede vorm dan ook verzilveren met een lucratieve transfer naar het buitenland.

Christian Benteke stond jaren onder contract bij Standard Luik maar werd telkens uitgeleend aan een andere eersteklasser. Zo konden KV Kortrijk en KV Mechelen tijdelijk over zijn diensten beschikken. Bij Standard doorbreken lukte niet, maar bij Genk breekt hij nu wel helemaal door.

"Ik ben RC Genk, en in het bijzonder Dirk Degraen, heel dankbaar voor de kans die ze me gaven. Na dit seizoen voel ik me wel klaar voor een avontuur in het buitenland", aldus Benteke in HNB. En Benteke hoeft niet te wanhopen over een gebrek aan interesse. Zo is Borussia Mönchengladbach, straks deelnemer aan de voorronde van de CL, fel gecharmeerd door de spits. 

"De aandacht flatteert me en ik maak er ook geen geheim meer van dat ik volgend seizoen niet meer in België wil voetballen", aldus Benteke die in Genk nog een contract heeft tot medio 2015.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties