Interview Filip De Wilde: "Ik wil hoofdtrainer worden"

Filip De Wilde: "Ik wil hoofdtrainer worden"
Foto: © SC

Filip De Wilde zal zich tijdens de zomer waarschijnlijk bezighouden met het nieuwe project dat werkloze voetballers in staat stelt te trainen. De vertrekkende keeperstrainer van Anderlecht wil echter zo snel mogelijk ergens aan de slag als hoofdtrainer.

Johan Walckiers in Brussel

De Wilde is op zoek naar een nieuwe werkgever. "Ik heb al een paar visjes uitgeworpen, maar nog niet veel reactie gehad", aldus de voormalige topdoelman. "Ik wil mijn carrière een andere wending geven. Niet veel mensen weten blijkbaar dat ik aan de slag wil als hoofdtrainer."

"Als ik als keeperstrainer wou blijven, had ik beter wat afgewacht bij Anderlecht, want daar zit je op dat vlak toch aan de top. Nee, ik wil T1 worden. Een club uit eerste of tweede? Ik sta open voor alles. Als er een visie achter zit en als de club ambitieus is. Bijvoorbeeld een club die als doel stelt de eindronde te spelen."

In de tussentijd gaat hij zich bezighouden met het nieuwe project 'Players for contract'. Een samenwerking tussen de KBVB, Sporta, BFC Pro en de Pro League. "De BFC Pro, waar ik lid van ben, zal instaan voor de sportieve begeleiding. Het valt af te wachten of ik dan al een nieuwe job heb gevonden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties