Glasgow Rangers krijgt officieel transferverbod

Mathias Dumarey
| 14 reacties
Glasgow Rangers krijgt officieel transferverbod
Foto: © SC

Glasgow Rangers mag deze zomer geen enkele transfer uitvoeren. Dat heeft de Beroepscommissie van de Schotse voetbalbond (SFA) nog eens bevestigd. Het transferverbod geldt voor één jaar.

Glasgow Rangers kampt met zware financiële problemen. In februari nog werd de roemrijke club nog onder curatele geplaatst en in de stand moest het tien punten inleveren. Hierdoor kreeg grote rivaal Celtic Glasgow de titel haast cadeau. Craig White, voormalige clubeigenaar van The Gers, werd ook al levenslang uitgesloten uit alle activiteiten in het Schotse voetbal.

Glasgow Rangers moet nu dringend naar 90 miljoen euro zoeken (!) om de schulden terug te kunnen betalen aan de Britse belastingsdienst. Ook in die zaak gaat er snel een uitspraak volgen. Toch is er licht aan het einde van de tunnel. Een consortium rond voormalig Sheffield United-voorzitter Charles Green lijkt Glasgow Rangers te willen overnemen. Het overnamebod werd zondag alleszins al aanvaard, maar het blijft nog wachten op het akkoord van de schuldeisers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties