Gerets een stap dichter bij België?

Eric Gerets liep met zijn ploeg Marokko opnieuw tegen een nederlaag aan. Het verloor van Senegal in eigen huis met 0-1. Iets wat veel Belgen graag zien gebeuren. Gerets wordt immers door velen gezien als de verlosser van de nationale ploeg.

In een saaie eerste helft waren de kansen heel schaars. Na 11 minuten kwam Senegal op voorsprong via Moussa Konaté. De aanvaller van Maccabi Tel Avi rondde een aanval van eenvoudig af. Marokko kon van zijn kant enkel dreigen via corners.

In de tweede helft was spektakel even ver te zoeken. Marokko ging resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Het eiste het balbezit op, maar kansen leverde dit niet op. Een kwartier voor het einde mocht Kouyate nog invallen voor Senegal, maar aan de ruststand wijzigde niks meer.

Na het ultieme fluitsignaal liet het beperkt opgekomen thuispubliek hun ongenoegen horen. Onder een striemend fluitconcert verdwenen de spelers richting kleedkamer.